Lakko pysäyttää junaliikenteen ensi perjantaina – VR ohjeistaa matkustajia

JHL:n lakko pysäyttää myös junat 2. helmikuuta 2:03
Katso myös: JHL:n lakko pysäyttää myös junat 2. helmikuuta.

Poliittinen lakko pysäyttää junaliikenteen ensi viikon perjantaina yöjunia lukuun ottamatta. VR kertoo palauttavansa rahat lakon ajalle ostetuista junalipuista automaattisesti.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n poliittinen lakko pysäyttää toteutuessaan Suomen junaliikenteen pohjoisen yöjunia lukuun ottamatta ensi viikon perjantaina 2. helmikuuta.

Vuorokauden pituinen lakko seisauttaa myös metrot, raitiovaunut ja pääkaupunkiseudun paikallisjunat.

Rautatiealan Unioni RAU:n mukaan sen veturinkuljettajat eivät tule ennen iltaseitsemää alkaviin työvuoroihin viikon päästä perjantaina VR-yhtymässä, North Railissa ja Fenniarailissa. 

Lakossa on myös liikenneohjaajia, vuoropäälliköitä sekä toimisto- ja palveluhenkilöitä.

RAU ja JHL ilmoittavat toteuttavansa poliittisen lakon, sillä Petteri Orpon (kok.) hallitus ei ole avannut aitoja neuvotteluja hallituksen suunnittelemista työelämän heikennyksistä.

VR: Kertaliput voi vaihtaa tai rahat saa takaisin

VR kertoo tiedotteessaan, että kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. 

Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista.

Suunnitteilla oleva lakko alkaa perjantaina 2. helmikuuta kello 00.01 ja jatkuu saman päivän iltaan kello 23.59 saakka. 

Kaikki yöjunat kulkevat lakosta huolimatta normaalisti.

Mielenilmauksesta huolimatta junat liikennöidään torstaina 1. ja lauantaina 3. helmikuuta normaalisti aikataulujen mukaisesti. 

Yksittäiset muutokset ovat kuitenkin mahdollisia, VR tiedottaa.

Rahat tilille viikon sisällä

VR kertoo palauttavansa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. 

VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen sekä sarjalippujen voimassaoloaikaa lakkopäivän verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimia.

Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Näissä tapauksissa lipuista voi hakea korvausta.

Lue myös:

    Uusimmat