HSL: Bussit ei näytä ruuhkautuvan veturinkuljettajien lakon vuoksi

4:52
Katso myös: Näin HSL:n busseissa valvotaan maskipakkoa.

Helsingin seudun liikenne HSL arvioi, että pääkaupunkiseudun aamubussit eivät ole ruuhkautumassa rataliikenteen lähijunalakon takia.

Busseissa oli ennen aamukahdeksaa normaali korona-ajan matkustajamäärä, kertoivat liikennettä asemilla seuranneet tarkastajat HSL:n mukaan.

Aamuliikennettä tarkkailtiin muun muassa Helsingin päärautatieasemalla, Pasilassa ja Tikkurilassa.

HSL ei lisännyt lakkopäiville torstaiksi ja perjantaiksi liikenteeseen ylimääräisiä bussilinjoja. Jotkut normaalilinjat kuitenkin liikennöivät muutamia lisävuoroja tänään torstaina. HSL:n viestinnän mukaan korona-ajan arkipäivien joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat noin 40 prosenttia pienemmät kuin matkustajamäärä oli ennen pandemia-ajan alkua.

Fintrafficin Helsingin tieliikennekeskuksesta puolestaan kerrottiin, että pääkaupunkiseudun aamun työmatkaliikenteessä on ollut korona-ajan normaali arkiaamu. Henkilöautoliikenne on ollut sujuvaa pääväylillä, eivätkä automäärät ole kasvaneet lakon vuoksi merkittävästi tavanomaisesta.

Lähijunat liikkeelle lauantaina

Rautatiealan Unioni ilmoitti keskiviikkoiltana, että veturinkuljettajat eivät tee töitä torstaina ja perjantaina. Veturinkuljettajat ovat ilmoittaneet palaavansa töihin lauantaina.

Veturinkuljettajat ilmoittivat lakon syyksi VR:n sopimusrikkomuksen ja vakiintuneiden työehtojen yksipuolisen muuttamisen. Veturinkuljettajat kutsuvat VR:n toimintaa vastuuttomaksi ja kertovat olevansa erittäin pettyneitä VR:n henkilöstöpolitiikkaan.

VR voitti kilpailutuksen HSL-lähijunaliikenteen operoinnista uuden kymmenvuotisen sopimuskauden ajaksi.VR kehottaa varautumaan liikkumiseen muilla kulkuvälineillä. Kaukoliikenteen on määrä kulkea normaalisti.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 18.3.2021 klo 8.16. Lisätty lakon taustoja kuvaavia tietoja kello 8.39.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja