Mainos

Rahoitustarkastus sallisi käteisnostot kaupoista

Rahoitustarkastus ei näe estettä käteisen nostamiselle pankkikortilla kaupan kassalta. Aiemmin pankkivalvonnassa on vastattu kielteisesti asiaa koskeviin kysymyksiin.

Tänään antamassaan kannanotossa Rahoitustarkastus kuitenkin katsoo, että nykyinen lainsäädäntö sallii pankin asiakkaan nostaa pankkitililtään varoja pankkikortilla kaupan kassalta.

Mikäli kauppa tarjoaa tällaista palvelua asiakkailleen, käteisrahanostoissa noudatetaan samoja velvollisuuksia kuin nostettaessa varoja pankista. Nämä velvollisuudet käyvät ilmi mm. asiakkaan solmimasta pankkikorttisopimuksesta.

Luovuttaessaan asiakkaalle pankkikortilla käteistä rahaa kassaltaan kauppa toimii pankin edustajana, pankki vastaa mahdollisista virheistä asiakkaalle aiheutuvista vahingoista. Epäselvyyksien välttämiseksi kaupan olisi pystyttävä osoittamaan, milloin kortilla on nostettu käteistä ja milloin kortilla on maksettu ostos.

Asia tulee esille esimerkiksi silloin, kun pankkikortilla suoritetaan samanaikaisesti sekä ostos että käteisnosto. Pankkikortteihin liittyvä takuu ei koske kaupan kassalta tehtyjä käteisnostoja.

Pankin tulee toimittaa Rahoitustarkastukselle ennen toiminnan aloittamista selvitys siitä, miten eritteleminen pankkijärjestelmässä on järjestetty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.