Rähjäisen alkukauden pelannut Manchester City kritiikin kohteena – Pep Guardiola vastasi arvosteluun: "Häviön jälkeen ihmiset haluavat tuhota kaiken"

Videolla Marseillen ja Manchester Cityn välisen ottelun maalikooste.

Manchester City otti Marseillesta 3-0-voiton jalkapallon Mestarien liigassa tiistaina. Päävalmentaja Pep Guardiola vastasi ottelun jälkeen kritiikkiin, jonka mukaan Cityn pelaamisesta puuttuu johdonmukaisuus ja tasapaino.

Kahdesta ottelusta kuusi pistettä kerännyt City siirtyi voiton myötä C-lohkon kärkeen. Porto ja Olympiakos ovat siitä kolmen pisteen päässä samalla kun Marseille pitää pohjaa kahden tappion jälkeen.

Guardiolan ryhmä on aloittanut Valioliigan tahmeasti. Se on kerännyt viidestä ottelusta kahdeksan pistettä ja on sarjataulukossa sijalla 13.

Sarjaa johtava Everton on viisi pistettä Cityä edellä, ja se on pelannut yhden ottelun manchesterilaisia enemmän.

– Kritiikki on hyväksyttävä. Pelaamme joka kolmas päivä. Kun voitat, kaikki on hyvin, mutta häviön jälkeen ihmiset haluavat tuhota kaiken. Mutta kyse on siitä, että seurajohto ymmärtää tilanteen, Guardiola sanoi tiistain voiton jälkeen.

– Osa kritiikistä oli oikeutettua, se on hyväksyttävä. Se on osa työtämme. Pitää muistaa, mistä olemme tulleet viime kuussa: puuttellinen valmistautuminen, loukkaantumisia, koronavirusta. Mestarien liigassa tilanne on kuitenkin nyt hyvä. Olen varma, että löydämme peliimme tasaisen laadun.

Vaikka Marseille ei tarjonnut Citylle tiistaina merkittävää haastetta, vierasjoukkue ei suoristanut selkää, vaan iski paikoistaan tehokkaasti ja puolusti jämäkästi isäntäjoukkueen hyökätessä tauon jälkeen.

– Pelasimme erittäin hyvin. Emme päästäneet heitä juurikaan hyökkäämään, hallitsimme palloa ja pallottomana olimme kärsivällisiä ja aggressiivisia. 

– Olen erittäin tyytyväinen esitykseen ja tulokseen, vieraissa voittaminen on aina vaikeaa, Guardiola sanoi ja vihjasi Cityn pitävän viiden puolustajan linjoja vastaan pelaamisesta.

– Pystymme pelaamaan molemmilla puolilla, yritimme ottaa korkealta ja venyttää leveyteen. Raheem Sterling oli erinomainen, samoin Phil Foden, Guardiola kiitti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja