Manchester City nousi haudan reunalta Liverpoolin kantaan – ”Häviämällä se olisi melkein ollut siinä”

Englannin Valioliigan hallitsevan mestarin Manchester Cityn käskijä Pep Guardiola myöntää, että joukkue oli kotikentällään käytännössä pakkovoiton edessä upotettuaan torstaina Liverpoolin 2-1.

Cityn voitto tasoitti Valioliigan mestaruustaistelua, sillä Poolin voitto olisi tarkoittanut punaisille jo kymmenen pisteen etumatkaa sarjataulukossa.

– Tänään häviämällä, se olisi ollut melkein siinä. Kymmenen pistettä, ja maalieron myötä 11, joten sitä tilannetta olisi ollut vaikea kääntää, mutta nyt olemme neljä pistettä heitä perässä, Guardiola tiivisti.

– Meidän täytyy taistella kovaa, mutta neljä pistettä on tarpeeksi pysyäksemme rauhallisina. Nyt on hyvä hetki onnitella ja kiittää näitä upeita pelaajia. Tänään he näyttivät, kuinka hyviä he ovat pelatessaan uskomatonta joukkuetta vastaan.

Guardiola nosti maalit tehneiden Sergio Agüeron ja Leroy Sanen lisäksi esiin puolustaja Aymeric Laporten, joka joutui topparin paikalta laitapakiksi hätävaroituksella.

– Oli häneltä mahtava osoitus pelata tuolla paikalla, joka ei ole hänelle tavallinen. Hän teki uskomatonta työtä näitä hyökkääjiä vastaan, Guardiola kiitteli.

Liverpoolin 1-1-tasoituksesta vastasi toisella jaksolla Roberto Firmino.

Klopp: Olisin maksanut neljän pisteen johdosta

Valioliigan kärkipaikan vallanneen Liverpoolin Jürgen Klopp ei ollut murheen murtama omiensa ensimmäisestä liigatappiosta. Hänelle riittää tämäkin tilanne.

– Jos joku olisi sanonut minulle, että näiden kahden City-pelin jälkeen johtaisimme neljällä pisteellä, olisin maksanut siitä hyvät rahat, koska en uskonut sen olevan mahdollista, Klopp kommentoi.

– Jos olisimme voittaneet mestaruuden viidesti kymmenen vuoden aikana, asiat olisivat toisin. Meillä ei ole sellaista kokemusta. Olemme yhä hyvässä asemassa, joten olen tyytyväinen tähän.

Viime kaudella City kylvetti Liverpoolia peräti 5-0-lukemin, minkä Klopp laittoi yhä lähinnä epäonnisten sattumien piikkiin. Tämäkään takaisku ei hetkauta ensimmäistä mestaruutta seuralle sitten vuoden 1990 jahtaavaa valmentajaa.

– Minulla on niin paljon uskoa pelaajiin, ettette voi edes kuvitella, Klopp vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat