Derbytappio osoitti ManU-luotsi Solskjärille valtavan haasteen – "On meidän vastuullamme kuroa tasoero umpeen"

Manchester City nappasi tärkeän 2-0-voiton paikallisvastustaja Manchester Unitedista tiistai-illan herkullisessa Valioliiga-taistossa. Ottelun jälkeen pettynyt ManU-luotsi Ole Gunnar Solskjär myönsi vastustajan ansainneen voiton.

– He ovat nostaneet riman korkealle viimeisenä kahtena kautena. Pep Guardiolan tekeminen pelaajiensa kanssa on merkittävää. Koska olemme heidän lähialueellaan, tunnemme sen päivittäin, Solskjär myöntää.

Norjalaisvalmentaja vaati pelaajiltaan reagoimista sunnuntaina Evertonille koettuun 0-4-tappioon. ManU aloittikin ottelun vahvasti taistellen, ennen kuin City siirtyi 54. minuutilla johtoon Bernardo Silvan maalilla. Cityn toisesta osumasta vastasi Leroy Sane.

– Pelaajat näyttivät, kuinka he oikeasti välittävät. Ensimmäinen puoliaika oli positiivinen ja olimme siihen tyytyväisiä. Ikävä kyllä päästimme toisella puoliskolla kaksi huolimatonta maalia, jotka olisivat olleet vältettävissä.

– Hävisimme kuitenkin lopulta paremmalle joukkueelle. Teimme kovasti töitä, mutta se ei kuitenkaan ollut tarpeeksi. Kaikki ovat viime vuosina nähneet sen mihin City pystyy.

Solskjärin alku Unitedin peräsimessä oli positiivinen, mutta viime aikoina joukkueella on ollut haastavampaa. Kaikki kilpailut mukaan lukien ManU on hävinnyt viimeisestä yhdeksästä ottelustaan peräti seitsemän. 

 – Laadussa on eroja, ja sen vuoksi City johtaa sarjaa ja me olemme siellä missä olemme. He ovat asettaneet tason korkealle, emmekä voi heidän paikallisvastustajanaan olla tyytyväisiä tähän tilanteeseen. Nyt on meidän vastuullamme kuroa tasoero kiinni ja mennä heistä vielä ohi.

ManU on tällä hetkellä Valioliigassa sijalla kuusi, ja eroa neljäntenä olevaan Chelseaan on kolme pistettä. Kyseiset joukkueet kohtaavat toisensa tulevana sunnuntaina ottelussa, jossa panokset ovat korkealla.

 – Me taistelemme yhä paikasta neljän parhaan joukkoon ja ensi kauden Mestarien liigaan. Tiedämme, että sen saavuttaaksemme meidän täytyy esiintyä vahvasti Chelseaa vastaan, Solsjkär summaa.

Lue myös:

    Uusimmat