"Rahat tänne" – Kaasunaamariin pukeutunut 16-vuotias ryösti Siwan kuulapyssyllä

Kaasunaamariin pukeutunut nuori ryösti Siwan kuulapyssyllä Lohjan Veijolantiellä vuoden 2016 kesäkuussa. Rangaistuksen teosta hän sai vasta tässä joulukuussa.

Kuulapyssymiehet ryöstivät huoltamon - kelloliikkeessä ryöstöyritys meni nolosti pieleen 2:30
Kuula-aseella varustautuneet ryöstäjät eivät ole harvinaisuus. Tämän kaksikon ryöstöyritys meni mönkään, kun kelloliikkeen henkilökunta vetäytyi suojaan ja jätti paikalle haukkuvan koiran.

Verrettelyasuun pukeutunut poika oli nostanut kuulapyssyn kohti myyjään, tehnyt sillä latausliikkeen ja käskenyt "rahat tänne", ojentaen myyjälle muovipussin. Myyjän kysyttyä tältä myös kolikoista, ryöstäjä vastasi "ei tarvii". Saaliiksi nuori mies sai 300 euroa seteleinä.

Ryöstäjän poistuttua liikkeestä myyjä kuuli lähtevän mopon äänen.

Ensivuorojaan tehnyt myyjä lopetti työt

Myyjä oli vasta aloittanut työnsä kaupassa, ja kyseessä oli yksi hänen ensimmäisistä työvuoroistaan. Hän oli töissä yksin. 

Myyjä joutui lopettamaan työt kaupassa tapauksen jälkeen, sillä ei voinut työskennellä kassalla siinä asioidessa jatkuvasti mopopoikia. Hän esimerkiksi reagoi voimakkaasti asiakkaisiin, joiden kasvoja peitti mopokypärä.

Vakuutti rikoksen polun jääneen taakse

Nuori mies tunnusti toimintansa oikeudessa. Poika oli tekohetkellä 16-vuotias. Hän kertoi oikeudessa elämänsä vakiintuneen ja rikollisen elämän jääneen historiaan.

Nykyään jo nuori mies kertoi elävänsä yhdessä avopuolisonsa ja pienen lapsensa kanssa ja käyneensä puolitoista vuotta vakituisesti töissä.

Oikeus tuomitsi miehen 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan uhrille 800 euroa tilapäisestä haitasta, 700 euroa kärsimyksestä ja 500 euroa ansionmenetyksestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat