Valvontakamera tallensi "lähes tiedottomassa tilassa" olleen miehen vakavan rikoksen

Mies käveli Alepan työntekijää kohti iso veitsi koholla – valvontakamera tallensi kaljaryöstön 0:34
Katso videolta, miten mies ryösti Alepasta olutta henkilökuntaa uhaten.

Mies sai ehdollista vankeutta ryöstettyään Espoon Ymmerstan Alepasta 24 tölkkiä olutta veitsellä uhaten. Teko tapahtui elokuussa vuonna 2020.

Ryöstö oli miehen kolmas vierailu liikkeessä kyseisenä päivänä. Ensimmäisellä kerralla hän oli käynyt ostoksilla ja toisella oli yrittänyt viedä kuuden lonkeron juomapakkauksen jääden kiinni ja luopuen teosta.

Kolmannella kerralla hän kuitenkin ryhtyi vakavaan rikokseen.

Uhkaava veitsi tanassa kohti oluthyllyä

Kello 17 aikaan mies oli tullut myymälään ja lähestynyt oluthyllyjä täyttänyttä kaupan työntekjää heiluttaen mukanaan tuomaansa keittiöveistä ylös ja alas. Hän oli ottanut yhden 24 tölkin olutlaatikon, joka oli kuitenkin mennyt rikki. Sen jälkeen hän oli ottanut toisen lavan, jonka vei mukanaan myymälästä.

Hän oli myös pelotellut toista liikkeen työntekijää veitsellä ja uhannut henkilökuntaa tappamisella. Työntekijät arvioivat miehen olleen hyvin päihtynyt, täysin poissaoleva ja lähes tiedottomassa tilassa.

Omaisuus saatiin myöhemmin takaisin myyntikuntoisena.

Olutvaras puukotti myyjää Kauniaisissa – törkeä teko tallentui videolle 0:55
Katso videolta, miten eräs olutvaras kaivoi Kauniaisissa esiin veitsen ja pistää sillä myyjää.

Ei muistanut tekojaan humalan takia ja pyysi anteeksi

Mies tunnusti tekonsa, vaikkei kertomansa mukaan muistanut humalansa takia veitsen käyttöä tai suusanallisia uhkauksiaan. 

– [Mies] on istunnossa ollut pahoillaan omasta teostaan ja pyytänyt asiaa anteeksi asianomistajalta, oikeuden tuomiossa kerrotaan.

Tuomiossa kerrottaan myös, että asunnoton mies oli hakeutunut erilaisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin saadakseen asiansa järjestykseen.

Kummallekin työntekijöille 1000 euroa korvausta 

Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ryöstöstä. Miehellä ei ollut aiempaa rikosrekisteriä.

Hänet tuomittiin maksamaan kahdelle Alepan työntekijälle kummallekin tuhannen euron kärsimyskorvauksen. Toinen työntekijä kertoi tapauksen aiheuttaneen hänelle pelkotiloja ja unettomuutta sekä johtaneen siihen, että hän joutui lopettamaan työskentelyn myyjänä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Video: Mies ryösti röyhkeästi ruokakaupan Espoossa – huitoi veitsellä kohti myyjiä 2:07
Tekijä kurottautui ryöstöä tehdessään kassalinjan ylitse sohien veitsellä kohti ahtaassa kassa-alueessa ollutta myyjää. Katso videolta, miten teko eteni.

Lue myös:

    Uusimmat