Mainos

Rahastosijoittaminen kasvaa vauhdilla

Suomeen rekisteröityjen rahastoyhtiöiden rahastopääoma kasvoi alkuvuoden aikana 3,3 miljardia markkaa ja oli maaliskuun lopussa 23,9 miljardia, selviää Suomen sijoitusrahastoyhdistyksen tilastoista.

Rahastojen osuudenomistajien lukumäärä kasvoi kolmessa kuukaudessa noin 92 500:sta noin 115 500:een eli noin 23 000:lla. Sama sijoittaja esiintyy tosin luvussa useaan kertaan, jos hänellä on osuuksia eri rahastoissa. Suomen sijoitusrahastoyhdistyksen mukaan osuudenomistajien määrän nopea kasvu kertoo siitä, että suomalaiset säästäjät ja sijoittajat ovat löytäneet sijoitusrahastot. Sijoitusrahastojen kasvu oli meillä viime vuonna 59,6 prosenttia eli Euroopan kärkitasoa. Suomea nopeammin rahastosijoittaminen lisääntyi vain Kreikassa ja Italiassa.

Suomessa harjoittaa rahastotoimintaa nyt 17 rahastoyhtiötä, jotka hallinnoivat yhteensä 123 sijoitusrahastoa. Alkuvuoden aikana perustettiin yksi uusi rahastoyhtiö ja seitsemän uutta sijoitusrahastoa, joista kaksi kansainvälisiä. Eri rahastotyypeistä Suomeen rekisteröityjen ulkomaille sijoittavien rahastojen markkina-arvo kasvoi tammi-maaliskuussa 4,4:stä lähes 6,5 miljardiin markkaan. Pitkien korkorahastojen pääoma kasvoi 900 miljoonaa 4,1 miljardiin markkaan, mutta lyhyen koron rahastojen kehitys on toistaiseksi pysähtynyt. Niiden pääomat kasvoivat tammi-maaliskuussa vain sata miljoonaa 5,5 miljardiin markkaan. Osake- ja muiden erikoisrahastojen rahastopääoman markkina-arvo oli maaliskuun lopussa 8,6 miljardia, josta vajaat puolet oli sijoitettu Suomeen ja loput ulkomaille sijoittaviin osakerahastoihin. Alkuvuoden aikana suomalaisten osakesijoitukset kohdistuivat suurelta osin ulkomaisiin yhtiöihin: niihin suunnattiin uutta pääomaa lähes 900 miljoonaa, suomalaisiin vain vajaat 450 miljoonaa.

Yhdistelmärahastojen pääoma kasvoi 1,1 miljardia 5,6 miljardiin markkaan, josta kansainvälisten rahastojen osuus oli 1,9 miljardia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.