Mainos

Rahansieppausjutun syytteet nurin

Helsingin keskustan liikennevaloihin pysähtyneestä pakettiautosta vietiin kesäkuussa 20 000 euroa. Syytteet kaatuivat näytön puutteeseen.

Helsingin kesäkuisen rahansieppausjutun syytteet on hylätty. Helsingin käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä siitä, että kolme ulkomaalaistaustaista miestä olisivat syyllistyneet törkeään varkauteen.

Rahansieppaus sattui kesäkuun lopulla. Liikennevaloihin pysähtyneestä kuljetusliikkeen autosta vietiin käteisvaroja 10 000 euroa ja saman verran dollareita. Yhteensä summa oli vajaat 20 000 euroa.

Rahat napattiin auton hansikaslokerosta sillä aikaa kun kuljettaja vaihtoi rengasta Mannerheimintiellä. Kuljettaja sai tietää tyhjästä takarenkaasta ulkopuoliselta. Poliisi epäili, että rengasrikko aiheutettiin tahallaan.

Virkavalta päätyi eteläamerikkalaistaustaisten miesten jäljille valvontakamerakuvien ja yleisövihjeiden avulla. Rahansieppauksen jälkeen poliisi ilmoitti kaipaavansa tietoja tummanpunaisesta Saabista.

Miehet otettiin kiinni käyttämästään autosta. He kiistivät osallisuutensa rahansieppaukseen.

Iältään 19-38-vuotiaat miehet esiintyivät oikeudessa vaiteliaina ja muistamattomina tekemisistään. Muistamattomuuden syyksi he selittivät päihtymyksen. Heidän mukaansa Suomen-matkan tarkoitus oli tutustua maahan.

Linkki itse tekoon uupui

Esitettyjen valvontakameroiden kuvien perusteella oli oikeuden mukaan pääteltävissä, että syytetyt olivat liikkuneet pankin eteen pysäköidyn pakettiauton läheisyydessä. Sen lisäksi miesten käyttämä auto kulki Helsingin keskustassa ainakin pääosin samaa reittiä kuin pakettiauto.

Todistaja kertoi havainneensa viininpunaisen Saabin pysähtyneenä jalkakäytävälle Mannerheimintiellä konepelti nostettuna ylös ja hätävilkut päällä. Ajoneuvon lähellä oli kävellyt hermostuneen oloinen mies, ja jonkin ajan kuluttua paikalle oli tullut kaksi muuta miestä, minkä jälkeen kolmikko poistui paikalta.

Tämän lisäksi televalvontatiedot osoittivat, että syytetyt olivat olleet lukuisin puheluin ja tekstiviestein yhteydessä toisiinsa Helsingin keskustassa liikkuessaan.

Käräjäoikeus totesi, ettei mikään todiste suoranaisesti liittänyt syytettyjä varsinaiseen rahansieppaukseen. Miesten hallusta ei esimerkiksi löytynyt anastettuja rahoja eikä kukaan tehnyt minkäänlaisia havaintoja syytettyjen mahdollisesta liikkumisesta pakettiauton lähettyvillä rahojen anastuksen tapahtuessa Mannerheimintiellä.

Käräjäoikeus totesi, ettei langettavaa tuomiota voida perustaa keskeisesti syytetyn vaikenemiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.