Rahan kanssa kamppaileva äiti kiinnitti huomiota poikansa käsiin valmistujaiskuvauksissa – suru muuttui tärkeäksi oivallukseksi

Tositarinoita köyhyydestä Suomessa 7:08

Katse pojan likaisiin, työläisen käsiin sai äidin ensin surulliseksi, mutta pian hän ymmärsi, kuinka hienoja asioita hänen poikansa oli oppinutkaan.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua köyhyydestä Suomessa.

Vanhemmuus ei aina ole helppoa. Viiden lapsen äiti Cassandra Lane tietää tämän myös hyvin, sillä hän joutuu joskus kamppailemaan kodin pyörittämisen lisäksi taloudellisten vaikeuksien kanssa.

Kun lapsilleen ei pysty tarjoamaan kaikkea, se saa joskus uskon horjumaan siihen, onko sittenkään ollut hyvä äiti.

Nämä ajatukset tulivat Cassandran mieleen, kun hän vei yhden pojistaan, Zeken, kuvauttamaan itsensä lukion valmistumisen kunniaksi. Äiti kertoo Facebookissa, kuinka huomasi matkalla poikansa likaiset kädet.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Työläisen kädet. Kädet, jotka näyttivät tutuilta kuten isäni työntahraamat kädet tai Brandonin avioliittomme ensimmäisinä vuosina, Cassandra kirjoittaa.

"Olinko antanut hänelle kaiken, mitä pitäisi?"

Kuvausjonossa äiti taas huomasi muita valmistuvia opiskelijoita Lettermanin takeissa, luokkasormukset sormessaan. Hänen poikansa ei ollut halunnut kumpaakaan, ei edes uutta autoa.

– Aloin hajota. Olinko antanut hänelle kaiken, mitä vanhemman pitäisi antaa lapselleen, kun tämä kasvaa? Hän työskentelee ulkona kuumuudessa, 30–40 tuntia viikossa kesän ajan.

Vertaillessaan itseään muihin äiti mietti, että hänenkin olisi pitänyt osoittaa rakkauttaan poikaansa kohtaan useammilla asioilla. Hän tunsi itsensä huonoksi äidiksi, ja se sai hänet itkemään.

"Miksi olet pahoillasi?"

Kun Cassandra pyysi pojaltaan asiaa anteeksi, tämä vain nauroi.

– Hän sanoi, "miksi olet pahoillasi? Koska olet opettanut minut työskentelemään niiden asioiden puolesta, jotka haluan? Koska pidän työntekoa arvossa? Koska en ajattele, että minä ansaitsen saada kaiken, mitä haluan?"

– Ja siskoni muistutti minua, että parhaat asiat elämässä eivät ole asioita, vaan suhteita, Cassandra jatkaa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cassandra kertookin olevansa vain ylpeä pojastaan Zekesta. Poika on nyt menossa ostamaan veljensä kanssa kanoottia, johon Zeke säästi rahat itse.

– En ole valmis siihen, että Zeke kasvaa isoksi, mutta luulen, että hän on jo hyvällä tiellä, Cassandra päättää.

Lähteet: Facebook, Newsner

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja