Uupuneen äidin epätoivoinen vetoomus miehelleen leviää Facebookissa: "Jos jatkan tällä tahdilla, hajoan"

8:11

Kahden pikkulapsen äiti vetoaa Facebookissa aviomieheensä, jotta tämä auttaisi häntä enemmän lastenhoidossa.

Mitä jos vauva-ajan pilvilinnat eivät vastaakaan todellisuutta? Katso keskustelu vauva-ajan rankkuudesta yltä!

Kahden lapsen äiti Celeste Erlach, 38, on jakanut Facebookissa sydämellisen pyyntönsä aviomiehelleen, jotta tämäkin voisi huolehtia heidän kahdesta lapsestaan eikä vain huutaa ja tapella.

Breastfeeding Mama Talk-sivulla Facebookissa jaettu teksti on kerännyt jo tuhansia reaktioita ja jakoja. Myös useat mediat ovat uutisoineet aiheesta, muun muassa Independent.

– Hyvä aviomieheni, Minä. Tarvitsen. Enemmän. Apua, Celeste aloittaa tekstinsä.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Viime yö oli vaikea sinulle. Pyysin sinua katsomaan vauvaa, jotta voisin mennä nukkumaan aikaisin. Vauva itki. Ulvoi, oikeastaan. Pystyin kuulemaan hänet yläkertaan, ja vatsani meni solmuun äänestä. Mietin, pitäisikö minun tulla alas ja vapauttaa sinut vai vain sulkea ovi, jotta voisin saada epätoivoisesti kaivattua unta. Valitsin jälkimmäisen.

"Vähintä mitä voisit tehdä, olisi katsoa häntä parin tunnin ajan illalla"

Unta Celeste ei kuitenkaan saanut, sillä hän kertoo miehensä tulleen 20 minuutin päästä itkevän vauvan kanssa huoneeseen. Aviomies laittoi vauvan kehtoon ja työnsi sen lähemmäs äidin sänkyä, selkeänä merkkinä, että nyt olisi äidin vuoro.

– Halusin huutaa. Halusin aloittaa eeppisen riidan kanssasi sillä hetkellä. Olin katsonut vauvan ja taaperomme perään koko päivän. Olin heräämässä koko yön syöttämään vauvaa. Vähintä mitä voisit tehdä, olisi katsoa häntä parin tunnin ajan illalla, jotta voisin yrittää nukkua, Celeste kirjoittaa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kotiäiti ei kuitenkaan alkanut riidellä, vaan kirjoitti, mitä hän tarvitsisi mieheltään. Celeste ei halua, että heillä olisi samat äiti-isä-roolit, kuin heidän vanhemmillaan oli vuosia sitten. Silloin äidit joutuivat olemaan supernaisia, jotka hoitivat kaiken kotona, eivätkä isät osallistuneet lasten hoitamiseen paljoakaan.

"Minä tarvitsen enemmän apua"

Celeste myös kirjoittaa, että hän pelkää, ettei ole riittävä äitinä.

– Näen myös ystävieni ja muiden äitien tekevän sen kaiken, ja tekevän sen hyvin. Tiedän, että näet sen myös. Jos he voivat selvitä siitä ja jos meidän äitimme selvisivät siitä niin hyvin, miksi minä en voi?

– En tiedä. Ehkä ystävämme esittävät julkisesti ja salaa kamppailevat. Ehkä äitimme kärsivät hiljaisuudessa vuosien ajan ja nyt, kolmekymmentävuotta myöhemmin eivät yksinkertaisesti muista, kuinka vaikeaa se todella oli, Celeste kirjoittaa Facebookissa.

– Tai ehkä, ja tämä on asia, josta sätin itseäni päivittäin, en vain ole yhtä pätevä tähän työhön kuin kaikki muut. Ja vaikka kavahdan edes ajattelemasta sitä, aion sanoa sen: minä tarvitsen enemmän apua.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Jos jatkan tällä tahdilla, hajoan"

Celeste kuvailee pieniä asioita, joita mies voisi tehdä. Aviomies voisi joskus laittaa heidän taaperonsa valmiiksi, jotta äiti voisi hoitaa vauvan ja juoda kupin kahvia. Mies voisi tarjota hänelle enemmän taukoja viikonloppuina. Ja joskus tyhjentää tiskikoneen pyytämättä.

– Olen ihminen, joka käy viiden tunnin yöunilla ja olen helvetin väsynyt. Tarvitsen sinua, äiti kirjoittaa miehelleen.

Celeste myös kirjoittaa, että haluaisi joskus kuulla miehensä kiittävän häntä tästä kaikesta, että mies huomaisi ne pienetkin asiat: pyykkien laitosta hyvään ateriaan, jonka hän on valmistanut.

– Heilutan valkoista lippua ja myönnän, että olen vain ihminen. Kerron sinulle, kuinka paljon tarvitsen sinua ja jos jatkan tällä tahdilla, jota olen mennyt, hajoan. Ja se satuttaa sinua, lapsia ja meidän perhettämme. Koska totta puhuen: sinä tarvitset myös minua, Celeste päättää.

Useat kommentoijat Facebookissa kertovat samaistuvansa naisen kirjoittamaan tekstiin.

Lähteet: Facebook, Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja