Rafael Nadalilta pitkään odotettu ilmoitus: "Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet vaikeita"

Vammojen kanssa kamppaillut Rafael Nadal osallistuu tällä viikolla Barcelonan ATP-turnaukseen. Massakenttien mestari palaa lempialustalleen ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen.

Entinen maailman ykköspelaaja Nadal, 37,  pelasi edellisen kilpailullisen ottelunsa tammikuun alussa, kun hän eteni Brisbanen turnauksen puolivälieriin. Turnauksen jälkeen hän vetäytyi kauden ensimmäisestä grand slam -turnauksesta Australian avoimista.

Viime viikolla Nadal jäi pois Monte Carlon masters-tason turnauksesta todeten, ettei hänen kehonsa ollut vielä valmis kilpailuun. Maanantaina viikon Barcelonassa harjoitellut Nadal kertoi olevansa valmis pelaamaan tiistaina ensimmäisen kierroksen ottelussa Italian Flavio Cobollia vastaan.

– Päätin osallistumisestani viime hetkillä, koska en tiennyt, pystyisinkö pelaamaan, Nadal sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Huomenna olen kentällä.

Nadal on antanut ymmärtää pelaavansa viimeistä vuottaan ammattilaisena. Ennätykselliset 14 kertaa Ranskan avoimissa voittoa juhlinut espanjalainen toivoo pelaavansa vielä 25. toukokuuta alkavassa turnauksessa, mutta kuntoutuminen vajaan vuoden takaisesta lonkkaleikkauksesta on ottanut aikansa.

Lehdistötilaisuudessa Nadal kuvaili mahdollisuuttaan pelata Barcelonan massaturnauksessa lahjaksi. Espanjalainen on voittanut turnauksen 12 kertaa.

– Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet vaikeita. Minulle tehtiin suuri lonkkaoperaatio, josta toipuminen ottaa aikansa, Nadal totesi. 

– Kehossa tapahtuu asioita, enkä ole pystynyt noudattamaan sellaista aikataulua kuin olisin halunnut.

Nadal sanoi haluavansa nauttia jokaisesta hetkestä viimeisenä vuotenaan ammattilaiskiertueella.

– En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta pyrin antamaan itselleni parhaan mahdollisuuden.

– Harjoitteluviikko on ollut positiivinen ja elän uskossa, että pystyn antamaan parhaani. En pysty antamaan päivitystä loukkaantumistilanteestani, koska lista on pitkä. Pystyn sanomaan vain, että tänään oloni on riittävän hyvä voidakseni olla kentällä huomenna ja se merkitsee paljon.

Nadal pelasi viimeksi massaturnauksessa, kun hän murskasi Casper Ruudin Ranskan avointen loppuottelussa kesäkuun alussa vuonna 2022. 

Lue myös:

    Uusimmat