Rafael Nadalista kutkuttavia tietoja – Alcarazin tilanne pahempi

Loukkaantumisista kärsineistä tennistähdistä Rafael Nadal saattaa palata pelikentille Barcelonan ATP-turnauksessa, mutta Carlos Alcaraz joutuu jättäytymään kokonaan sivuun. 

37-vuotias Nadal pelasi tammikuussa Brisbanessa ensimmäistä kertaa oltuaan lähes vuoden poissa lonkan koukistajavamman vuoksi. Hän ei ole sen jälkeen pelannut yhtäkään ATP-ottelua. Hänen on määrä kohdata Barcelonan avauskierroksella Italian Flavio Copolli.

Nadal on kertonut lopettavansa mahdollisesti ammattilaisuransa kauden 2024 jälkeen.

22-kertainen Grand Slam -mestari näytti tekevän paluun Monte Carlon Masters-turnauksessa, mutta jättäytyi pois pari päivää ennen turnauksen alkua sanomalla, ettei ole pelikuntoinen.

– En olisi yllättynyt, jos näemme Rafan Barcelonan finaalissa. Hän on tehnyt sen vuosien ajan yhä uudelleen ja uudelleen, Stéfanos Tsitsipás sanoi.

– Hänellä on tämä kilpailuetu tenniksessä, että kun hän pääsee vauhtiin, hän on pysäyttämätön. Mielestäni hän on äärimmäinen haaste massalla, Tsitsipás jatkoi.

Hallitseva mestari Alcaraz vetäytyi Barcelonan turnauksesta käsivamman takia. Sama vaiva piti hänet myös poissa viime viikolla Monte Carlosta, turnauksen järjestäjät kertoivat lauantaina.

– Hän on kärsinyt Monte Carlossa saamastaan vammasta, eikä hänellä ollut hyvä tunne sunnuntain harjoituksissa. Alcaraz yritti viimeiseen hetkeen asti, mutta häntä ei tulla näkemään Barcelonassa, järjestäjät tiedottivat sosiaalisessa mediassa.

20-vuotias kaksinkertainen Grand Slam -mestari voitti turnauksen vuosina 2022 ja 2023. Tänä vuonna hän on voittanut yhden mestaruuden, Indian Wellsissä viime kuussa.
 

Lue myös:

    Uusimmat