Rafael Nadalilta painava huomautus tulevaisuudestaan – "En pidä fiksuna"

Tenniksen supertähti Rafael Nadal saattaa jättää Wimbledonin tennisturnauksen väliin keskittyäkseen Pariisin olympialaisiin.

37-vuotias Nadal on kärsinyt viime vuodet ikävistä loukkaantumisista, eikä ole pystynyt esiintymään säännöllisesti tenniskentillä. Alkuvuoden ajan tilanne on kuitenkin näyttänyt valoisammalta ja espanjalaisen vyölle on tänä vuonna kertynyt jo kuusi tennisturnausta.

Ranskan avoimissa Nadal joutui kovan arpaonnen uhriksi ja putosi jo ensimmäisellä kierroksella maailmanlistalla neljäntenä olevalle Saksan Alexander Zvereville.

Kauden kolmas ja seuraava grand slam -turnaus pelataan heinäkuun alussa Wimbledonissa. Nadal kertoi hiljattain medialle, ettei häntä todennäköisesti nähdä legendaarisella nurmialustalla tänä vuonna.

– Minusta vaihto massalta nurmelle ja olympialaisissa vielä takaisin massalle, vaikuttaa vaikealta. En voi vielä vahvistaa mitään. Minun on puhuttava tiimini kanssa ja analysoida faktat, Nadal kertoo BBC:n mukaan.

– En kuitenkaan pidä sitä fiksuna vetona, kun ottaa huomioon kaiken sen, mitä kropalleni on käynyt, että teen ison siirtymisen toiselle alustalle ja sitten palata taas massalle, Nadal sanoo.

Pariisin olympialaiset järjestetään massakentällä 27. heinäkuuta – 4. elokuuta. Vaikka Nadalin tähtäin onkin asetettu tiukasti olympialaisiin, ei hän voi vielä varmaksi sanoa, nähdäänkö häntä Pariisissa.

– En voi sanoa teille, pelaanko olympialaisissa 1,5 kuukauden päästä vai en, koska kroppani on ollut kuin viidakko viimeisten kahden vuoden ajan. Sitä ei tiedä, mitä odottaa. Herään yhtenä päivänä käärmeen puremaan. Jonain toisena päivänä tiikerin, Nadal sanoo vertauskuvallisesti.

– Taistelu noiden kaiken kokemani kanssa on ollut kovaa, mutta viime viikot ovat olleet positiivisia.

Lue myös:

    Uusimmat