Mainos

Radion sinfoniaorkesteri Bergenin juhlaviikoille

RSO:n kaksi ensimmäistä konserttia lähetetään suorana Yle Radio 1:ssä ja internetissä perjantaina ja lauantaina.

Radion sinfoniaorkesteri vierailee Bergenin juhlaviikoilla Norjassa tulevana viikonloppuna. Orkesterin ohjelmassa on kolme konserttia, jotka johtaa ylikapellimestari Sakari Oramo.

RSO esittää juhlilla Sibeliuksen sinfoniat sekä Bergenin tämänvuotisen festivaalisäveltäjän Magnus Lindbergin orkesteriteokset Ferian ja Choralen.

Kaksi ensimmäistä konserttia lähetetään suorana Yle Radio 1:ssä ja internetissä perjantaina ja lauantaina. Vierailun päätöskonsertti sunnuntaina kuullaan nauhoitettuna saman päivän iltana.

RSO vierailee Bergenin juhlaviikoilla nyt toista kertaa. Ensimmäinen kerta oli toukokuussa 1976 silloisen ylikapellimestarin Okko Kamun johdolla.

Bergenin juhlaviikot järjestetään 24. toukokuuta-5. kesäkuuta. Se on Norjan suurin ja arvostetuin yleiskulttuurifestivaali, jolla on jo 50-vuotinen historia.

Festivaalilla esiintyy vielä suomalaisista myös muun muassa kamariorkesteri Avanti, joka keskittyy lauantain konsertissaan Magnus Lindbergin musiikkiin. Ohjelmassa ovat teokset ...de Tartuffe, je crois..., Klarinettikvintetto, Steamboat Bill jr, Jubilees ja Related Rocks.

Lisäksi pianisti Juho Pohjonen konsertoi tapahtuman Nuorten solistien sarjassa 5. kesäkuuta. Jo aiemmin Bergenin juhlaviikoilla ovat suomalaisista esiintyneet muun muassa koreografi Tomi Paasonen ja Tanssiryhmä Rajat'on Olotila-teoksellaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.