Mainos

Radio: Dinkelspiel Ruotsin kauppaministeriksi

Pääministeri Fredrik Reinfeldt sanoo olevansa hämmästynyt Ruotsin radion kertomasta tiedosta ja muistuttaa, että hallituksen uusien ministerien nimet tulevat julki vasta ensi viikolla.

Ruotsin uudeksi kauppaministeriksi on nousemassa Ulf Dinkelspiel, kertoo Ruotsin radio. Dinkelspiel oli ministerinä Carl Bildtin porvarihallituksessa.

Pääministeri Fredrik Reinfeldt ei halunnut vahvistaa Ruotsin radiouutisten tietoa uudesta kauppaministeristä oikeaksi.

- Olen hämmästynyt ja vielä hämmästyneempi lienee Ulf Dinkenspiel. En ole vielä kysynyt ketään uudeksi kauppaministeriksi, pääministeri Reinfeldt totesi Ruotsin radion uutislähetyksessä.

Reinfeldt jatkoi, että ehdokkaita on, mutta hän esittelee uudet ministerinsä vasta ensi viikolla.

Ruotsin edellinen kauppaministeri Maria Borelius erosi taloussotkujen vuoksi viime lauantaina. Pääministeri Reinfeldt etsii hallitukseensa myös uutta kulttuuriministeriä, koska tehtävässä aloittanut Cecilia Stegö Chilo erosi maanantaina maksamattomista tv-lupamaksuista nousseen kohun vuoksi.

Mahdollisena uutena kauppaministerinä mainittu 67-vuotias Ulf Dinkelspiel on Ruotsin ulkomaankaupan veteraaneja. Hän toimi vuosina 1976-82 valtiosihteerinä Ruotsin ulkomaankauppaministeriössä ja hoiti EU- ja ulkomaankauppaministerin tehtäviä Carl Bildtin johtamassa porvarihallituksessa 1991-94. Sen jälkeen Dinkelspiel toimi kymmenen vuotta Ruotsin vientineuvoston toimitusjohtajana.

Uutistoimisto TT:n mukaan Dinkelspielin perheellä on asianmukaisesti maksettu tv-lupa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.