Raati ruoti puheenjohtajatentin: Halla-aho vie mediaa ja puheenjohtajia kuin litran mittaa ja poissaolollaan loistanut Orpo osoitti itseluottamuksensa

9:11

Puolueiden puheenjohtajisto kohtasi toisensa puheenjohtajatentissä tiistai-iltana Porin SuomiAreenassa. Muutaman poliitikon esiintyminen kiinnitti valtiotieteen professorin ja politiikan kommentaattorin huomiot, vaikka uusia avauksia ei tentissä tehtykään ja ryhmä vaikutti "nahistelevalta, kärttyiseltä suvulta".

Uusi hallitus vakuutti puheenjohtajatentissä hyvää yhteishenkeä, vaikka yhteensovittamisen paineitakin on.

– Hallituksen sisällä on valtavia jännitteitä sen vuoksi, että se on niin vasemmistopainotteista. Li Andersonin (vas.) retoriikka ja asiasisällöt ovat hyvin vasemmistolaista, eikä Katri Kulmuni (kesk.) pystynyt eilen puolustamaan sitä, miksi keskusta on mukana hallituksessa, kommentoi valtiotieteen professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista.

Hän arvioi, että juuri keskustalle tärkeä maakuntauudistus oli puolueelle syy pyrkiä myös uuteen hallitukseen. 

Kulmunin suoriutuminen tuli esiin myös kommentaattori Jussi Lähteen puheessa, kun hän kommentoi keskustelun sävyä.

– Uusia avauksia ei keskustelussa tullut, lähinnä keskustelu muistutti kärttyisän suvun keskinäistä nahistelua. Katri Kulmuni, jolla olisi ehkä eniten saavutettavaa ja joka on erittäin hyvä numeroissa ja asioissa ei tuossa närkästyspelissä pärjää, arvioi Lähde.

Medialla petrattavaa Halla-ahon kanssa

Kokoomuksen ja keskustan puheenjohtajien Petteri Orpon ja Juha Sipilän poissaoloa ihmeteltiin. 

– Hienoa, että pääministeri Antti Rinne tuli paikalle, missä olivat Sipilä ja Orpo? Tässä on kyseessä kuitenkin näin tärkeä yhteiskunnallinen tapahtuma. 

Kokoomuksen puoluekokous järjestetään ensi vuonna. Lähteen mukaan Orpon poissaolo osoitti sen, että puheenjohtaja ei ole asemastaan huolissaan.

– Tämä oli merkki itseluottamuksesta. Jos Orpo kokisi asemansa uhatuksi, hän olisi ollut täällä pitämässä siitä kaksin käsin kiinni.

Lähde nosti esiin myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon esiintymisen. 

– Jussi Halla-aho vei eilen niin toimittajia kuin kollegoitaankin aivan kuin litran mittaa. Hän asettautuu koko ajan politiikan ulkopuoliseksi ja pitää yhteiskuntaopettajan miniluentoja, joilla hän pystyy välttämään kaikki poliittiset kannanotot asioihin. Niin kauan kun muut puheenjohtajat ja media eivät osaa tätä murtaa, perussuomalaisten taival on ihan samettista.

Katso koko arvio yllä olevalta videolta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja