Raakel Lignelliltä raju paljastus vuosien takaa – kertoo kirjassaan yllätysraskaudesta ja väkivallasta: "Joka paikkaan sattuu"

Viulisti ja televisiokasvo Raakel Lignell julkaisi otteita kirjastaan, joka julkaistaan syyskyyssa. 

Raakel Lignell julkaisi Instagram-tilillään hätkähdyttäviä otteita tulevasta kirjastaan. Syksyllä julkaistavassa Älä sano että rakastat (Siltala) -teoksessa käsitellään päähenkilön yllätysraskautta sekä hänen kokemaansa väkivaltaa. Lignellin esikoistytär Poujou syntyi 1990-luvun alussa.

– Hylättyään lapsuutensa ahtaan uskonnollisen piirin, klassisen musiikin ehdottomuuden ja poikaystävänsä, hän ahmii kokemuksia ja elämää. Sitten tapahtuu se, mitä ei koskaan pitänyt tapahtua: raskaus. Alkaa syöksykierre ihmissuhteeseen, joka vaikuttaa alkuun unelmalta, vie Berliinistä Beniniin, mutta vähitellen nakertaa itsekunnioituksen ja itsemääräämisoikeuden. Hyväily muuttuu väkivallaksi ja halu häpeäksi, kirjasta julkaistussa otteessa todetaan.

Kirjassa kuvataan otteiden perusteella hyvin tarkasti päähenkilön rajuja kokemuksia väkivallasta.

– Sattuu. Joka paikkaan sattuu. Viereisellä lavitsalla makaa vieras nuori nainen. Meidät tuotiin tänne yhdessä. Hänen hiuksensa ovat vaaleat ja kiharat, kasvot turvonneet ja sinelmien peitossa. Kuten minullakin. Silmäni ovat muurautumassa umpeen. Päälläni oleva hame on märkä, kinttuja kirvelee. Paniikissa päässyt pissa polttaa haavoja. Iholle kuivuneet bensanorot lemuavat. Odotan peseytymismahdollisuutta ja kuivaa lakanaa. Korvissa soi ja pulssi sytkyttää takaraivolla. Ajatukset yhtä hätää, järkytystä ja epäuskoa. Miten vauva voi sisälläni?

Siltalan tiedottaja Reetta Ravi kertoo MTV Uutisille, että teos kertoo Lignellin elämästä.

– Kyllä se on omaelämäkerrallinen teos, Reetta Ravi vahvistaa MTV Uutisille.

Lignellin kirjasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Lue myös:

    Uusimmat