Raakel Lignell nousi takaisin TTK-kisaan finaaliviikolla ja voitti lopulta koko kauden vuonna 2013 – tällaiset vinkit hän antaa Yeboyahille

Voittajat 2013: Raakel Lignell ja Jani Rasimus 1:40
Katso myös: Näin Raakel Lignell ja Jani Rasimus muistelivat TTK-taivaltaan vuonna 2021

Raakel Lignell muistelee MTV Uutisille TTK:ssa vuonna 2013 nähtyä käännettä, kun hän pääsi yllättäen finaaliviikolla takaisin kisaan.

Maanantaina 13. marraskuuta uutisoitiin, että Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelmassa semifinaaliin yltänyt näyttelijä Jarkko Niemi jättäytyy pois kilpailusta terveydellisistä syistä johtuen. Niemen jättäydyttyä kisasta saa viime sunnuntaina pudonneiden räppäri Yeboyahin  ja tähtiopettaja Valtteri Palinin  TTK-matka jatkoa, sillä kaksikko palaa semifinaalissa takaisin kamppailemaan TTK:n voitosta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman historiassa, kun edellisviikolla pudonnut pari nousee takaisin kilpailuun pois jättäytyneen parin tilalle. Tällainen käänne nähtiin TTK:ssa vuonna 2013, kun kokkina tunnettu Harri Syrjänen joutui jättäytymään kilpailusta loukattuaan jalkansa finaaliviikolla.

Tuolloin semifinaalissa pudonnut Raakel Lignell ja hänen tähtiopettajansa Jani Rasimus  nostettiin takaisin kilpailuun Syrjäsen ja tämän tähtipettajan Jutta Heleniuksen tilalle, ja kaksikko voitti lopulta koko kilpailun.

MTV Uutisten tavoittama Lignell kuvailee kymmenen vuoden takaisella TTK-finaaliviikolla nähtyä tilannetta monimutkaiseksi.

Oli kurjaa Harrin ja Jutan kannalta, joiden kanssa olimme treenanneet tiivisti koko kauden. Mutta tietysti itsekkäistä syistä se oli ihan mahtavaa, että pääsi takaisin, hän muistelee.

– Saimme tanssia kaikki tanssit loppuun saakka. Se tuntui sellaiselta lisälahjalta siinä kohtaa, että sai viedä päätökseen sen hurjan ja uskomattoman kauden, hän jatkaa.

Tuolloin TTK-finaalissa kamppaili kolmen sijaan kaksi paria: Lignell ja Rasimus sekä Manuela Bosco ja tähtivalmentaja Matti Puro. Sitä, miten Lignell ja Rasimus onnistuivat viemään lopulta koko kilpailun voiton, täytyy Lignellin mukaan kysyä sekä äänestäjiltä että TTK-tuomareilta.

Lignell kertoo olleensa voiton suhteen onnellinen erityisesti tähtiopettajansa Jani Rasimuksen puolesta. 

– Minulle voitto oli jo se, että saimme olla finaalissa mukana. En olisi ikinä uskonut, että se syksy kantaa niin pitkälle. Se oli minulle niin mullistava kokemus, hän muistelee.

– Mutta Janille minä niin soin sen voiton. Hän oli jo monta kautta ollut opettajana, ja iloitsin ehkä Janin kautta enemmän siitä voitosta kuin itseni kautta.

Lignell tietää todennäköisesti oman kokemuksensa kautta melko tarkalleen, millaisessa tilanteessa Yeboyah tällä hetkellä on. Hän antaakin räppärille vinkin tanssiparketille. 

– Nauti jokaisesta hetkestä ja päivästä. Vaikka se on niin rankkaa, raadollista ja hurjaa, ja meni aika kauan, ennen kuin minäkin tajusin, miten järjettömän rankka rasti se oli koko syksy, mutta se on niin poikkeuksellinen etuoikeus saada tanssia huippumaikan kanssa ja oppia. Ei muuta kuin nauttii vaan! Ei voi mennä pieleen, hän sanoo.

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.
Tanssikupla MTV Katsomossa klo 18 maanantaisin ja perjantaisin. 

Lue myös:

    Uusimmat