Mainos

Raakaöljyn hinta nousi raaka-ainepörssissä

Raakaöljyn hinta hypähti tänään Lontoon raaka-ainepörssissä. Hintaa nosti välittäjien huoli Nigerian öljytyöntekijöiden työtaisteluista. Suurimpien öljy-yhtiöiden mukaan työtaistelut eivät ole vaikuttaneet niiden tuotantoon. Nigeria on maailman kahdeksanneksi suurin öljyntuottaja.

Pohjanmeren Brent-öljylaadun hinta nousi päivällä runsaat 20 senttiä ja elokuun toimituksista maksettiin 27,50 dollaria tynnyriltä. Yhdysvalloissa käytetty kevyempi öljylaatu maksoi 29,35 dollaria tynnyriltä. Sen nousu jäi alle 10 senttiin perjantain päätöstasosta.

Markkinoilla reagoidaan nyt hyvin herkästi erilaisiin öljyä koskettaviin uutisiin. Välittäjät pelkäävät, että Nigeriassa toistuu sama tilanne kuin ennen vaaleja. Tuolloin väkivaltaisuudet vähensivät rajusti tuotantoa.

Suuri osa nigerialaisista työntekijöistä jäi pois työpaikoiltaan vastalauseena bensiinin hinnan korotuksille. Öljyntuotannossa työntekijät ovat noudattaneet ammattiliittojen kehotusta pysyä pois työpaikoilta, mutta toimihenkilöt ovat pysytelleet töissä. Nekin ovat uhanneet liittyä työtaisteluun, jos maan hallitus ei saa päätettyä hintojen nousua estävästä ohjelmasta pikaisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.