Qatarissa maailman rankimmat rangaistukset koronataistelussa: Ilman maskia liikkumisesta voi rapsahtaa vuosien reissu kalterien taakse

Qatarissa julkisella paikalla ilman suojamaskia liikkuva voi saada jopa kolmen vuoden vankeusrangaistuksen. Maskipakkoa rikkovalle voi olla luvassa myös sakkoa jopa 55 000 dollarin edestä.

Qatar asetti maailman kovimmat rangaistukset hillitäkseen koronaviruspandemiaa, ja uudet säännöt tulivat voimaan tänään. Maassa on todettu yli 30 000 koronavirustartuntaa, mikä tarkoittaa lähes 10 800:aa tapausta miljoonaa asukasta kohti. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on tosin raportoitu vain 15, eli miljoonaa asukasta kohti viisi.

Yksin liikkuvat autoilijat välttyvät maskipakolta, mutta monet Qatarissa asuvat ulkomaalaiset ovat kertoneet uutistoimisto AFP:lle, että poliisi on pysäyttänyt autoja varoittaakseen uusien sääntöjen voimaantulosta.

Maskin käyttö on pakollista muutamassa kymmenessä maassa, joskin tarkat määräykset vaihtelevat. Tutkijat eivät ole yksimielisiä maskien tehokkuudesta.
Esimerkiksi Tshadissa maskittomuus julkisilla paikoilla voi tuoda 15 päivän vankeusrangaistuksen. Marokossa säännöt ovat samankaltaiset, ja niiden rikkojat voidaan tuomita kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen ja noin 130 dollarin sakkoihin.

Lue myös:

    Uusimmat