Karu rangaistus maskittomille: Suojamaskista kieltäytyvät laitettiin kaivamaan hautoja koronauhreille Indonesiassa

Indonesian maaseudulla suojamaskien käytöstä kieltäytyneitä kyläläisiä on passitettu rangaistuksena kaivamaan hautoja koronaan kuolleille, uutisoi CNN.

Karulta kuulostava rangaistus annettiin paikallisten viranomaisten mukaan kolmelle keski-ikäiselle miehelle ja viidelle alaikäiselle henkilölle Itä-Jaavan Cermen maakunnassa.

Maskien käyttö julkisilla paikoilla on maassa pakollista, mutta osa väestöstä ei siltikään suostu käyttämään niitä, saati noudattamaan turvavälejä.

Punnerruksia vai sakot?

Suojamaskien käyttö tuli pakolliseksi heinäkuussa, mutta valtio jätti tottelemattomuudesta rankaisemisen alueviranomaisten päätettäväksi.

Esimerkiksi Cermessä suojamaskista kieltäytyvä voi valita seuraamuksekseen sakkojen maksamisen tai niin kutsutun sosiaalisen rangaistuksen.

CNN:n mukaan sosiaalinen rangaistus voi olla esimerkiksi punnerruksia tai siivoamista. Yhdyskuntapalvelukseen lukeutuu myös hautojen kaivaminen, minkä toivotaan havainnollistavan maskeista kieltäytyville sen, mitä tauti saa pahimmillaan aikaan.

Indonesiassa on raportoitu lähes 230 000 koronatartuntaa ja ainakin 9 000 taudista johtuvaa kuolemaa. Tartunnan saaneista noin 160 000 on parantunut.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja