Espanja ottaa käyttöön maskipakon kaikille yli kuusivuotiaille – maskien käyttöä suositellaan myös taaperoille

Kovia rajoituksia ympäri maata on viime aikoina höllennetty. Pahimpiin virusalueisiin lukeutuva Barcelona avasi rantansa ja puistonsa keskiviikkona.

Espanjassa kaikkien vähintään kuusivuotiaiden tulee jatkossa käyttää kasvomaskia julkisilla paikoilla, joissa etäisyyden pitäminen muihin ei ole mahdollista. 3–5-vuotiaillekin kasvosuojaimen käyttöä suositellaan.

Tuoreessa määräyksessä kerrotaan uuden käytännön tulevan voimaan torstaina, mutta ei tarkennettu, mitä seurauksia sen noudattamatta jättämisestä voisi koitua.

– Maskien käyttäminen on pakollista kadulla, avoimissa tiloissa ja kaikissa suljetuissa julkisissa tiloissa - kun ei ole mahdollista ylläpitää ainakin kahden metrin turvaväliä, määräyksessä kerrotaan.

Tähän mennessä espanjalaisia on velvoitettu käyttämään kasvomaskia julkisessa liikenteessä.

Maaliskuun puolivälissä Espanjan viranomaiset asettivat maahan rajoitustoimia, jotka ovat olleet maailmanlaajuisesti verrattuna tiukimmasta päästä. Viime aikoina rajoitustoimia on useassa osassa maata höllennetty.

Myös Espanjan pahimpiin virusalueisiin lukeutuva Barcelona avasi keskiviikkona puistonsa ja rantansa ulkoilua varten. Ulkoilualueet ovat tarkoitettu happihyppelyitä varten ja poliisi tähdensi, ettei auringonottoa, uimista tai ryhmäpelejä vielä sallita.

Tartuntatahti hidastunut

Espanja on yksi koronaviruksen pahiten runtelemista maista. Maailman koronatartuntoja seuraavan Worldometer-sivuston mukaan Espanjassa on kirjattu tähän mennessä lähes 279 000 varmistettua koronavirustartuntaa ja lähes 28 000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Miljoonaa asukasta kohden Espanjassa on tartuntoja 5 963 ja koronakuolemia 594.

Suomessa vastaavat suhdeluvut olivat keskiviikkona puolen päivän aikaan 1 155 ja 54.

Päivätasolla uusien koronakuolemien ja tartuntojen määrät ovat vähentyneet huomattavasti maaliskuun puolivälin ja huhtikuun alun välisen ajanjakson tilanteesta, selviää Worldometerin seurannasta.

Lue myös:

    Uusimmat