Tiukka ulkonaliikkumiskielto alkoi myös Pietarissa – turistien hotellivaraukset perutaan kesään asti

Yhdysvalloissa New York odottaa peloissaan koronaviruksen tartuntahuippua 2:08
Yhdysvalloissa New York odottaa peloissaan koronaviruksen tartuntahuippua

Venäjällä tiukat liikkumisrajoitukset ovat astuneet tänään voimaan myös maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Pietarissa.

Moskovan tapaan pietarilaiset saavat poistua kodeistaan vain välttämättömille ruoka- ja lääkeostoksille. Ulkoilu esimerkiksi koiran kanssa on rajattu sadan metrin etäisyydelle asuinpaikasta.

Lisäksi kaikki turistien Pietariin tekemät majoitusvaraukset perutaan kesäkuun alkuun saakka.

Uusista rajoituksista ilmoitettiin myöhään eilen illalla vain muutamaa tuntia ennen niiden tuloa voimaan. Myös Moskovassa varoitusaika oli hyvin lyhyt.

Kovista rangaistuksista käydään keskustelua

Tiukkoja rajoituksia kodin ulkopuolella liikkumiselle on nyt voimassa Venäjän kahden suurimman kaupungin lisäksi ainakin Murmanskin, Vologdan ja Kaliningradin alueilla.

Venäjän parlamentissa on määrä käsitellä tänään lakiesitystä kovista rangaistuksista koronaepidemiaa koskevien valeuutisten levittäjille. Jos väärän tiedon levittäminen johtaa jonkun kuolemaan tai muihin vakaviin seurauksiin, voi syyllinen joutua jopa viideksi vuodeksi vankilaan tai maksamaan kahden miljoonan ruplan (23 000 euron) sakot.

Samassa lakipaketissa kaavaillaan myös enimmillään seitsemän vuoden vankeusrangaistusta henkilöille, jotka tietoisesti rikkovat koronaviruksen johdosta asetettuja karanteenimääräyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat