Qatarin MM-kisoissa tehtiin tyrmistyttävä linjaus – "Jos meikkaat tai pukeudut homoseksuaalisesti, niin.."

Useampi MM-kisahotelli Qatarissa ei salli homoseksuaalien varata huoneita ja enemmän kuin joka neljäs hotelli suosittelee, että ei "näytä" sitä, jos on homoseksuaali. Tämä selviää SVT:n tekemässä tutkimuksessa.

Pohjoismaiset mediat SVT, NRK ja DR ovat yhdessä tehneet tutkimuksen ja olleet yhteydessä jokaiseen kansainvälisen jalkapalloliito Fifan MM-kotisivuilla suositeltuun hotelliin. Kolme hotellia 69:stä ei salli homoseksuaalien varata huoneita. 13 hotellia ei ole vastannut.

20 niistä hotelleista, jotka sallivat homoseksuaalit vieraat, suosittelevat, että kisaturistit eivät "näyttäisi" homoseksuaalisuuttaan.

– Emme tuomitse, mutta jos meikkaatte ja pukeudutte homoseksuaalisesti, niin se on maan ja hallinnon käytäntöjen vastaista. Se on hotellissamme kuitenkin ok, jos pukeudutte kunnolla ja ette näytä mitään seksuaalista käytöstä tai suutele julkisesti, SVT kertoi yhden hotellin vastanneen.

Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteeri Håkan Sjöstrand reagoi voimakkaasti tutkimustulokseen.

– Tämä on tietenkin täysin hyväksymätöntä. Tämä osoittaa jälleen kerran, että se on virhe laittaa arvoturnaus maahan, joka ei kunnioita perusoikeuksia, että voit rakastaa ja tykätä kenestä haluat, Sjöstrand sanoi SVT:lle.

Homoseksuaalisuus on kiellettyä Qatarissa ja siitä voi joutua vankilaan. Fifa on kertonut, että kaikki olisivat tervetulleita MM-kisoihin.

– Fifa on vakuuttunut, että kaikki tarpeelliset toimenpiteet tulevat olemaan voimassa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien sekä muiden kannattajien osalta, että he voivat nauttia turnauksesta turvallisesti, Fifa vastasi sähköpostilla SVT:lle, mutta ei vastannut kysymykseen hotelleista.

Sjöstrand lupaa, että ottaa kysymyksen esille Fifan ja MM-kisajärjestäjien kanssa järjestettävässä kokouksessa.

– Sitähän on sanottu julkisesti, että kaikkien tulevat tuntemaan olonsa tervetulleiksi ja tämähän näyttää sen, että kaikki eivät voi tuntea niin. Aiomme ottaa asian esille ja antaa painetta, Sjöstrand päätti.

Lue myös:

    Uusimmat