Pysäyttävät kuvat: Manhattanilla sijaitsevan Javits Centerin pitäisi olla täynnä autonäyttelyn kiiltoa ja glamouria – nyt valtava messukeskus toimii kenttäsairaalana USA:n pahimmassa koronapesäkkeessä

Autonäyttelyn glamour teki tilaa kenttäsairaalalle New Yorkissa 1:36
Autonäyttelyn glamour teki tilaa kenttäsairaalalle New Yorkissa. Kuvat: All Over Press

New Yorkin Manhattanilla sijaitsevaan Javits Center -konferenssikeskukseen rakennettu väliaikainen kenttäsairaala aloitti toimintansa eilen maanantaina. Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miltä sairaalaksi muutetussa jättimäisessä messuhallissa näyttää.

New Yorkin kansainvälinen autonäyttely on järjestetty vuosittain vuodesta 1900 lähtien. Kyseessä on Pohjois-Amerikan vanhin autonäyttely, joka on perinteisesti pidetty maalis–huhtikuussa.

Näyttelyn järjestäjänä toimii New Yorkin alueen autokauppiaiden yhdistys GNYADA, joka ilmoitti aiemmin maaliskuussa, että näyttely lykätään tänä vuonna elokuulle.

Tapahtuman siirtämisen syynä on vähemmän yllättäen maailmanlaajuinen koronavirusepidemia, joka peruutti jo aiemmin Geneven autonäyttelyn sekä siirsi Pekingin-näyttelyn myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Eilen maanantaina uutisoimme myös kesän Detroitin-näyttelyn peruuntumisesta.

Kenttäsairaala vähentää oikeiden sairaaloiden kuormitusta

New Yorkin autonäyttelyn koti, Javits Center -konferenssikeskus, on siis tyypillisesti näihin aikoihin täynnä autovalmistajien uutuusmalleja, mutta tänä vuonna näky on hyvin toisenlainen. USA:n suurimpiin lukeutuva messukeskus nimittäin toimii nyt New Yorkin sairaaloita avustavana kenttäsairaalana. Tilapäinen sairaala aloitti toimintansa eilen maanantaina.

New Yorkissa on todettu yli 65 000 koronavirustartuntaa ja osavaltio on Yhdysvaltojen pahinta korona-aluetta. Kaikista Yhdysvalloissa todetuista koronatartunnoista lähes puolet on New Yorkissa. Tänään maanantaina New Yorkin satamaan saapui suuri sairaalalaiva tuomaan helpotusta päivä päivältä pahenevan koronatilanteen helpottamiseksi.

Katso video laivan saapumisesta alta.

Javits Centerissä ei kuitenkaan hoideta koronavirustartunnan saaneita potilaita, vaan tiloihin rakennetun tilapäisen sairaalan on tarkoitus vähentää New Yorkin varsinaisten sairaaloiden kuormitusta ja hidastaa viruksen leviämistä. Javits Centerissä on tuhat vuodepaikkaa.

Lähteet: The Drive, Reuters

Lue myös:

    Uusimmat