Mainos

Pyörätuolissa istuvien muoti ilmestyi catwalkille

Muodikkaiden vaatteiden salaisuus on erilaisissa leikkauksissa. Pyörätuolissa istuvat naiset eivät voi kuitenkaan vielä ostaa kokoelman vaatteita.

Lontoossa esiteltiin eilen harvinaista huippumuotia catwalkilla: nimittäin erityisesti pyörätuolissa istuville naisille tarkoitettuja design-asuja. Kaikki mallit istuivat pyörätuoleissa.

Wheelie-Chix-Chic -nimisen vaatekokoelman on suunnitellut ruotsalainen Amelia Ursache. Idea on kuitenkin alun perin englantilaisen Louisa Summerfieldin, joka on taistellut vaikeaa nivelreumaa vastaan 25 vuotta.

- Pyörätuolissa istuville naisille ei ole ollut tarjolla muotivaatteita, jotka olisi räätälöity nimenomaan istuville naisille. Pyörätuolissa istuvan naisen muodot ovat aivan toisenlaiset kuin normaalien naisten ja kuitenkin pyörätuolissakin istuvat naiset haluavat näyttää upeilta ja seksikkäiltä, Louisa Summerfield kertoo.

Suunnittelija Ursache otti kokoelmassa huomioon nämä asiat. Asujen salaisuus on erilaisissa leikkauksissa hihoissa, vyötärönauhoissa, vetoketjuissa ja muissa kiinnityksissä. Pyörätuolissa istuvien pitää saada vaatteet myös helposti ylleen.

Kokoelman vaatteet ovat saaneet vaikutteita muunmuassa Japanista ja 1950-luvun Hollywoodista. Ursachen "normaaleja" luomuksia myydään Tukholman lisäksi Pariisissa, Berliinissä ja Amsterdamissa.

Vaatekokoelma ei ole vielä myynnissä. Sen postimyynti ja myynti liikkeissä Isossa-Britanniassa on kuitenkin suunnitteilla.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.