Mainos

Pyöräilykypärä unohtuu yhä useammin

Suomalaisten into käyttää pyöräilykypärää on hiipumaan päin. Liikenneturvan tekemän laskennan mukaan kypärää käytti 21 prosenttia pyöräilijöistä. Viime vuonna vastaava luku oli 23 prosenttia. Aamun työmatkaliikenteessä suomalaiset käyttävät yhä tunnolliseti kypärää. Sen sijaan muina aikoina ajavilla pyöräilijöillä kypärä jää yhä useammin kotiin. Pyöräilykypärän käytön väheneminen saattaa tosin johtua kesän helteistä. Lämpimät säät ovat saattaneet myös houkutella liikkeelle runsaan joukonsatunnaisia pyöräilijöitä, jotka eivät välttämättä omista edes kypärää.

Eniten pyöräilykypärää käyttävät yhä pääkaupunkiseudulla liikkuvat. Kovimmin on kirinyt Oulu, jossa kypärän käyttö nousi vuoden aikana neljällä prosentilla. Varsinkin ala-asteikäisten kypärän käyttö on lisääntynyt parissa vuodessa. Sen sijaan yläasteikäisten kypärän käyttö on vähentynyt entisestään.

Viime vuosina Suomessa on kuollut vuosittain noin 60 ja loukkaantunut yli 1300 pyöräilijää. Valtaosa pyöräilijöiden liikennekuolemista johtuu päähän kohdistuneen iskun aiheuttamasta vammasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.