Mainos

Pylkönmäkeläistä poikaa puri ilmeisesti oma koira

Pojat ovat kertoneet keksineensä tarinan pihaan loikanneesta suuresta eläimestä, koska he pelkäsivät, että puremat aiheuttanut kotikoira lopetetaan.

Pylkönmäellä Keski-Suomessa poikaa purrut eläin on ilmeisesti ollut sen talon oma koira, jossa poika oli kyläilemässä. Komisario Reima Rossin mukaan paikalla käyneet petotutkijat eivät löytäneet suden tai muunkaan petoeläimen jälkiä tai muita merkkejä niistä.

Sen sijaan loukkaantuneen pojan paikalla olleet kaverit tunnustivat poliisin kuulusteluissa keksineensä tarinan pihaan loikanneesta suuresta eläimestä. Poliisi ei vielä tänään puhutellut puremia saanutta poikaa itseään, joka joutui vammojensa vuoksi sairaalaan.

- Pojat pelkäsivät, että kultainen noutaja tapetaan, ja siksi he päättivät yhdessä kertoa tällaisen tarinan, Rossi kertoo.

Se, miksi koira puri 11-vuotiasta poikaa lauantain vastaisena yönä, oli tänään vielä epäselvää. Rossin mukaan kyse on ehkä ollut eläimen reviirikäyttäytymisestä.

Puremia saaneen pojan kolme kaveria kutsuttiin uudelleen poliisin puheille sen jälkeen, kun Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkijat olivat käyneet onnettomuuspaikalla.

Rossin mukaan poikien kertomukset olivat jo aiemminkin olleet jonkin verran ristiriitaiset. Tänään he kertoivat yhdenmukaisesti, että koira oli purrut heidän kaveriaan.

- Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun poliisille valehdellaan. Mutta aika massiiviset tutkintatoimet tässä jouduttiin tekemään, komisario Reima Rossi sanoo.

Rossin mukaan poliisitutkinnassa on selvinnyt, että muutamia alle 15-vuotiaita oli kokoontunut perjantain ja lauantain väliseksi yöksi taloon, josta vanhemmat olivat lähteneet muualle viikonlopun viettoon. 11-vuotias ja 13-vuotiaat vieraat olivat yhden maissa yöllä pihalla, muut vieraat ja talon omat nuoret sisällä.

Pihalla olleet olivat tulossa sisään, ja 11-vuotias ryhtyi hätistelemään koiraakin sisälle. Tällöin koira kävi pojan kimppuun. Koira ei tiettävästi aiemmin ole käyttäytynyt ihmisiä kohtaan väkivaltaisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.