Pyhtään ammuskeluista epäillyt miehet vangittu – myös kaksi Helvetin enkeliä passitettiin samalla tutkintavankeuteen

Poliisi on vanginnut kaksi miestä Pyhtään ammuskelusta 5:14
Tutkinnanjohtaja kertoo Pyhtään ampujien kiinniottotilanteesta ja vangitsemisesta.

Poliisi on vanginnut mieskaksikon, jonka epäillään ammuskelleen Kotkan Helvetin enkelien jengitilojen edustalla ja myöhemmin Pyhtäällä kohti poliiseja toissa viikonloppuna.

1993 ja 1975 vuonna syntyneiden miesten lisäksi poliisi on vanginnu jengitila-ammuskeluun liittyen kaksi Kotkan Helvetin enkeleiden jäsentä, jotka ovat syntyneet vuosina 1967 ja 1975.

Vangitsemiset käsiteltiin päivystystuomioistuimessa eli Pohjois-Savon käräjäoikeudessa tänään iltapäivällä.

Mieskaksikko otettiin kiinni Kotkassa pitkällisen poliisioperaation päätteeksi toissapäivänä ja Helvetin enkelien kaksi jäsentä niin ikään pääsiäisen pyhinä, KRP:n rikosylikomisario Thomas Elfgren MTV Uutisille.

Näin tapahtumat etenivät

Miesten epäillään ammuskelleen Helvetin enkeleiden jengitilojen ulkopuolella Kotkan Saksalassa viime viikolla. Tätä seurasi poliisioperaatio Pyhtäällä.

Poliisit paikansivat jengitiloilta pakoon lähteneen mieskaksikon Pyhtään Heinlahdentiellä. Tässä vaiheessa miesten epäillään ampuneen kohti poliiseja. Tapausta tutkintaan murhan yrityksenä.

Tämänpäiväinen vangitsemisasia koski jengitilojen edustalla tapahtunutta ammuskelua, jossa tutkinnan kohteena on tapon yritys. Rikosnimikkeet voivat täydentyä tutkinnan edetessä.

Viikon mittainen pakoilu

Tutkinnanjohtaja Elfgren on toistaiseksi vaitonainen tapauksesta tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi. Hänen mukaansa miehiä on kuulusteltu, mutta hän ei kommentoi ovatko vangitut olleet halukkaita selvittämään tapahtumien kulkua.

Ammuskelujen motiivit, niitä edeltäneet tapahtumat ja mieskaksikon kytkökset Kotkan jengiläisiin ovat vielä selvityksen alla, tutkinnanjohtaja kertoo.

Miehet pakoilivat poliisia noin viikon ajan. Tapauksen tutkinta on KRP:lla muun muassa siitä syystä, että murhayrityksen kohteena oli kotkalaisia poliiseja.

Lue myös:

    Uusimmat