Pyhtään ampujien tutkinnassa uusi pidätys: Yhtä uutta Helvetin enkelien jäsentä vaaditaan vangittavaksi tulitaistelusta – kaksi kerholaista vapaaksi

Poliisi on vanginnut kaksi miestä Pyhtään ammuskelusta 5:14
Videolla Thomas Elfren kertoo, mitä poliisi uskoo tapahtumien kokonaisuudessaan edenneen. Hän kertoo poliisin saaneen joitain tietoja teon mahdollisista motiiveista.

Pyhtäällä ja Kotkan Helvetin enkeleiden kerhotilojen yhteydessä tapahtuneista henkirikoksen yrityksistä ollaan vangitsemassa uusi henkilö.

Tällä hetkellä vangittuna on kaksi miestä, jotka aiemmin pakoilivat virkavaltaa viikon päivät. Miehiä epäillään syyllistyneen tapon yrityksistä moottoripyöräjengin kerhotilojen yhteydessä 3. huhtikuuta tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen liittyen.

Poliisi kertoi 13. huhtikuuta myös kahden Helvetin enkeleiden jäseniksi uskotun miehen vangitun ampumavälikohtaukseen liittyen. Nyt nämä miehet on päästetty vapaalle jalalle, ja kolmas kerholaiseksi uskottu mies on pidätetty. Hänen vangitsemistaan puidaan oikeudesa tänään tai huomenna.

Kukaan ei loukkaantunut vakavasti tulitaistelussa

Myös kerholaista epäillään poliisien aiemmin jahtaamien miesten tapaan tapon yrityksestä.

– Esitutkinnassa on ilmennyt syitä epäillä, että kyseessä olevat henkilöt olisivat olleet olleet mukana ammuskelussa jengitilan pihalla. Tässä tulitaistelussa, jonka tarkkaa kulkua poliisi nyt selvittää, ei kukaan loukkaantunut vakavasti, tapauksen tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren kommentoi aiemmin poliisin tiedotteessa.

Nyt MTV Uutisten haastattelussa hän kertoo, että tekojen motiivit ovat yhä selvittelyssä, eikä niistä voida lausua julkisuuteen mitään.

Kahta epäillään poliisin murhan yrityksestä

Tutkinta jatkuu Elgrenin mukaan myös muiden kuin vapautensa menettäneiden henkilöiden osalta.

Hän ei kommentoi, onko rikoksissa käytetyt aseet saatu poliisin haltuun.

Vangittua mieskaksikkoa epäillään tapon yrityksen lisäksi murhan yrityksestä. Heidän uskotaan ampuneen kohti poliisia poliisin tullessa ottamaan heitä kiinni. Elfgren kertoo, että murhan yrityksen tutkinta on tapon yritysten tapaan yhä poliisin pöydällä.

Lue myös:

    Uusimmat