Poliisi valottaa Suurpellon epäiltyä jengimurhaa: Epäillyt olivat hoitamassa liivijengin asioita – "Kerhoasioilla ollaan oltu"

Suurpellon ampumistapauksen vangitsemisoikeudenkäynnit alkamassa – rikostoimittaja analysoi oikeudenkäyntiä 7:21
MTV Uutiset seurasi henkirikoksesta epäiltyjen vangitsemista käräjäoikeudessa Espoossa.

Poliisi valottaa lisää Espoon Suurpellon murhatutkintaa, jossa MTV Uutisten tietojen mukaan on kyse Helvetin enkeleihin liittyvien henkilöiden toimista.

Poliisi on aiemmin kertonut tapauksessa olevan vahvat kytkökset järjestäytyneeseen rikollisuuteen, muttei ole kommentoinut tarkemmin sitä mistä ryhmittymästä on kyse. Se on aiemmin kuitenkin vahvistanut sekä epäiltyjen että ampumatapauksen uhrin liittyvän samaan järjestöön.

Epäillyt olivat liikkeellä kerhon asioilla

Nyt poliisista kerrotaan, että osapuolten kohtaamisen taustalla olivat ryhmittymän sisäiset asiat. Poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta.

– Meillä on melko hyvä käsitys siitä, mitä asiaa paikalle mentiin toimittamaan, Jan Aarnisalo keskusrikospoliista kommentoi.

Hänen mukaansa henkirikoksesta epäillyt, pitkään Helvetin enkeleihin kuuluneet miehet olivat menneet paikalle hoitamaan järjestön asioita.

– Kerhoasioilla ollaan oltu, Aarnisalo toteaa.

Miksi tapaaminen johti tulitaisteluun?

Kuitenkin syy tapahtumien kärjistymiseen laukaustenvaihdoksi ja henkirikokseksi on yhä jokseenkin epäselvä.

– Siihen ei ole selkää motiivia, mitkä kaikki seikat johtivat noin radikaaliin tekoon kuin henkirikokseen, hän kertoo.

Ampumavälikohtaus sattui heinäkuussa kerrostalon pihalla Suurpellon Klariksentiellä noin kello 21 aikaan. Vuonna 1995 syntynyt mies kuoli ampumavammoihinsa sairaalassa. Teosta epäiltynä on yhä vangittuna kaksi 1980-luvulla syntynyttä miestä. 

Poliisin mukaan myös uhri käytti asetta tilanteessa, mutta se ei kerro julkisuuteen laukaustenvaihdon järjestyksestä.

Silminnäkijät Suurpellon ammuskelusta: Rauhallisella asuinalueella kuului useampi laukaus – tältä paikan päällä näytti 0:46
Tältä näytti Suurpellossa asuinalueella, jonka rauhan rikkoi jengiläisten laukaustenvaihto.

Lue myös:

    Uusimmat