Kotkassa oli yöllä tunteja kestänyt piiritystilanne – poliisi katkoo siivet huhuilta Pyhtään ampujien kiinniotosta: Vihjeitä kaksikon liikkeistä tulee "useita tunnissa"

6:32
Kotkassa ammuskelusta etsityillä on rankka väkivaltatausta – toinen tuomittiin taposta 15-vuotiaana ja toinen on ampunut poliiseja kohti.

Kotkassa oli viime yönä piiritystilanne, joka herätti huhut Pyhtään ampumatapaukseen liittyvistä kiinniotoista.

– Puhun ennemmin operatiivisesta poliisitoiminnasta, joka siellä oli käynnissä, rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa MTV Uutisille.

Kyseinen operatiivinen rikostoiminta kesti useita tunteja ja sitä suoritettiin Kotkan Tiutisen saaressa.

Operaatio herätti huhuja, että se olisi liittynyt Pyhtäällä ja Kotkassa viime viikon lopulla tapahtuneisiin ampumavälikohtauksiin. Poliisi etsii edelleen tapauksiin liittyen vuonna 1993 syntynyttä Joni Oswald Kasilaa ja vuonna 1975 syntynyttä Janne Kristian Villikkaa.

Pöyhönen ei kuitenkaan vahvista kyseisiä huhuja.

– Sen tiedon voi sijoittaa ö-mappiin, hän totesi vastaukseksi kysymykseen, että onko Kasila mahdollisesti saatu kiinni operaation yhteydessä.

Edelleen karkuteillä

Kasilaa ja Villikkaa on etsitty viime viikon loppupuolelta lähtien. Miesten epäillään liittyvän ampumatapaukseen Kotkan Helvetin enkeleiden kerhohuoneella, jossa rakennuksen sisätiloihin oli ammuttu ampuma-aseella viime torstain ja perjantain välisenä yönä. Tapahtunutta tutkitaan tapon yrityksenä.

Kun miehiä oltiin Pyhtäällä lauantain vastaisena yönä ottamassa kiinni, oli kuulunut jälleen ääniä aseen käytöstä. Miesten epäillään siksi ampuneen kohti poliisia, mitä tutkitaan murhan yrityksenä.

Poliisille tulvii vinkkejä

Poliisille on Pöyhösen mukaan tullut paljon vihjeitä Kasilaan ja Villikkaan liittyen.

– Voi sanoa, että niitä tulee useita tunnissa, hän kertoo.

Pöyhösen mukaan poliisi on erittäin kiitollinen vihjeistä ja kaikki niistä hänen mukaansa tutkitaan.

Poliisi on kertonut aiemmin molempien miehien olevan vaarallisia ja aseistautuneita. Havaittaessa miehistä tulee ilmoittaa hätänumeroon 112. 

Poliisi pyytää edelleen yleisöllä tietoja tai vihjeitä epäiltyihin liittyen. Vihjeet voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.krp@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0504479574.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja