Mainos

Pyhiinvaeltajat odottavat Äiti Teresan toista ihmettä

Äiti Teresa julistettiin autuaaksi vuonna 2003, kun intialainen nainen parantui syövästä hänen avullaan. Nyt odotetaan toista ihmettä, joka johtaisi Äidin julistamiseen pyhimykseksi.

Tuhannet pyhiinvaeltajat tungeksivat tänään Intian Kolkatassa (Kalkutassa) Äiti Teresan haudalla tämän kuoleman kymmenvuotispäivänä.

Äiti Teresan päämaja, missä roomalaiskatolinen nunna työskenteli eläessään, avasi ovensa aamuvarhaisella, ja sadat Kolkatan slummien asukkaan suuntasivat päämajan suojiin.

Monet pyhiinvaeltajista toivovat, että vuosipäivänä sattuisi ihme, joka saisi Vatikaanin julistamaan Äiti Teresan pyhimykseksi.

- Hän on meille jo nyt pyhimys. On vain ajan kysymys, milloin Vatikaani antaa oman julistuksensa, sanoo Sunita Ekka käydessään päämajassa, joka kutsutaan Äidin taloksi.

Paavi Johannes Paavali II julisti Äiti Teresan autuaaksi vuonna 2003 sen jälkeen, kun intialainen nainen oli kertonut nunnan avulla syövästä.

- Me odotamme toista ihmettä, joka johtaisi Äidin julistamiseen pyhimykseksi. Olen hyvin onnellinen ja tunnen syvää kiitollisuutta, sanoi Äiti Teresan seuraaja sisar Nirmala.

Kolkatan arkkipiispa Lucas Sircar johti Äiti Teresan muistolle pidetyn messun, jossa kaupungin köyhät ja rikkaat istuivat vieri vieressä muistellen suurta hyväntekijää.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.