Mainos

Puuma hyökkäsi 8-vuotiaan kimppuun – poika selvisi kuin ihmeen kaupalla: "Se oli jotain, mitä vanhemman ei tulisi koskaan nähdä"

1:49
Pike Carlson, 8, selvisi puuman hyökkäyksestä kuin ihmeen kauapalla.

Pike Carlson, 8, selvisi puuman hyökkäyksestä yllättävän pienin ruhjein hänen isänsä ripeän toiminnan ansiosta, uutisoi amerikkalaissivusto Sky News.

Pike oli leikkimässä isoveljensä kanssa perheensä kodin läheisyydessä Denverin maaseutualueella Coloradon osavaltiossa. Poika ajautui kesken leikin keskustelemaan perheen naapurin kanssa, kun 30-kiloinen urospuuma hyökkäsi kuin tyhjästä hänen kimppuunsa.

Puuma otti hampaillaan pojasta kiinni ja kiikutti Piken puuhun. Samalla, kun hädässä ollut poika yritti rimpuilla voimakasta petoeläintä vastaan, hänen veljensä Gage riensi hakemaan veljesten isän apuun.

– Minä vain iskin sitä nyrkeillä ja yritin tarttua johonkin, kuten keppiin, kuten keppiin, Pike kertaa vaarallista tilannetta.

Poika onnistui nappaamaan käteensä kepin, jolla hän yritti tähdätä petoeläimen silmään. Ennen kuin poika sai huitaistua puumaa, keppi katkesi.

"Hänen päänsä oli puuman kidassa"

Kun Ron Carlson saapui tapahtumapaikalle, näky oli suorastaan karmaiseva.

– Hänen päänsä oli puuman kidassa. Kun katsoin sen pureskelevan Pikea, minulla napsahti, järkyttynyt isä kertaa tapahtumia.

– Tiedät vain, että sinun on tehtävä jotain. Siinä tilanteessa ei ole merkitystä, mitä sinulle itsellesi tapahtuu – haluat vain suojella lastasi, isä kertoo Metro-lehden mukaan.

Pojan vammat vaativat useamman leikkauksen

Veitsellä aseistautunut isä onnistui pelottelemaan ison kissaeläimen tiehensä, mutta Pike oli ehtinyt vammautunut pahoin villipedon hampaissa.

– Koko hänen kasvonsa oli auki ja hän oli yltä päältä veren peitossa. Se ol jotain, mitä vanhemman ei tulisi koskaan nähdä, Ron muistelee.

Piken saamat vammat ovat vaatineet kaksi leikkausta ja useita ompeleita. Hänen poskissaan ja ohimollaan on lukuisia raatelun jälkiä, minkä lisäksi hänen vasen silmäluomensa on karun näköinen kolme viikkoa sitten tapahtuneen hyökkäyksen jäljiltä. Luomi saattaakin vaatia kirurgisen toimenpiteen vielä lähitulevaisuudessa.

Puuma sai ansionsa mukaan

Pojan kimppuun hyökännyt puuma löydettiin ja paikallisten medioiden mukaan maaseutualueen vuohiakin raadellut yksilö lopetettiin.

– Tämä urospuuma ei ollut ainoastaan vaaraksi ihmisten turvallisuudelle, vaan myös karja- ja lemmikkieläimille, lehdistölle perustellaan.

Coloradossa puumat ovat aiemminkin käyneet paikallisten ihmisten kimppuun, vaikka se onkin harvinaista. Kesäkuussa uutisoimme tapauksesta, jossa perheenäiti pelasti lapsensa puuman kynsistä

Lähteet: Sky News, Insider, Metro  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja