Puuma hyökkäsi 8-vuotiaan pojan kimppuun Yhdysvalloissa – tämä teko pelasti pojan

Kahdeksanvuotias poika selvisi puuman hyökkäyksestä lievillä vammoilla. Tapaus sattui Washingtonin osavaltiossa viime viikonloppuna, kertovat muun muassa CNN ja NBC News.

Kahdeksanvuotias poika oli telttailemassa äitinsä kanssa Olympicin kansallispuistossa tapahtuma-aikaan. Puiston sunnuntaina antamassa lausunnossa kerrottiin, että peto luopui hyökkäyksestä ja lähti paikalta, kun pojan äiti oli huutanut ja kiljunut sille.

Pojan vammat olivat niin lieviä, että hän kävi sairaalassa vain tarkistuksessa. 

Tapahtuman seurauksena Lake Angelesin ja Heather Parkin alueet evakuoitiin ja siellä olleita retkeilijöitä käskettiin poistumaan. 

Puiston henkilökunta on etsinyt eläintä, ja jos se löytyy, tullaan se voimassa olevien ohjeiden mukaan lopettamaan. Tällöin puumalle tehtäisiin myös ruumiinavaus, jossa selvitettäisiin sen terveydentilaa.

Kaikkiaan Washingtonin osavaltiossa elää pari tuhatta puumaa. 

Vaikka Olympicin kansallispuisto on puumien reviiriä, ne harvoin näyttäytyvät ihmisille, saati hyökkäävät heidän kimppuunsa. Washingtonin kala- ja villieläinministeriön mukaan on tuhat kertaa todennäköisempää joutua salamaniskun kuin puuman hyökkäyksen kohteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat