Mainos

Puuhaile elokuun puutarhassa

Lähestyvä elokuu on pensasmarjojen ja omenoiden aikaa. Luonto kukoistaa ja tuottaa satoa, ja puutarhan kasvatteja kannattaa auttaa antamaan parhaansa. Touhua pihalla ja nauti!

Ravitse amppeleita ja ruukkukasveja kerran viikossa nestemäisellä lannoitteella. Karsi wisteriakasvut viidestä kuuteen nuppuun. Karsi ruusut, perennat ja yksivuotiset kasvit ennen kukinnan loppumista. Rönsyävät ja köynnösruusut karsitaan kukinnan jälkeen.

Irrota pistokkaita salviasta ja rosmariinista. Tarkista, etteivät kompostikasat kuivu liikaa ja ruiskuta niille vettä, jos se on tarpeen. Trimmaa pensasaidat viimeisen kerran. Kuoki ja harvenna rikkaruohoja käsin päivittäin, jotta ne eivät saa jalansijaa pihalla ja puutarhassa.

Sato valmiina

Varmista ensi vuoden marjasato ja taivuta mansikoiden rönsyjä isäntäkasvin viereen asetettuun, kompostilla täytettyyn ruukkuun. Typistä rönsyäviä herneitä tukeaksesi niiden kasvua.

Poimi tuoreet omenat niiden kypsyessä äläkä jätä niitä varisemaan maahan. Pelota tuhojaan tekevät linnut peläteillä tai peitä marjapensaat verkoilla. Pidä vihannestarha hyvin kasteltuna. Auta sipuleita kypsymään taivuttamalla niiden kauloja esille.

Kylvä vihreää lannoitetta vihannestarhan paljaisiin kohtiin, jotta maaperä pysyy peitettynä ja hedelmällisenä. Tarkista myös puutarhasi hedelmät tummien kohtien varalta, ja nakkaa mädät hedelmät jätteisiin ennen kuin taudit tarttuvat terveisiin yksilöihin.

MTV3/allaboutyou.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.