Putouksen juontaja vaihtuu – Christoffer Strandberg: "Jos en tietäisi, kuka seuraajani on, olisin huolissani"

Putouksen henkeen kuuluu uudistuminen ja yllätyksellisyys. Niin tulevallakin kaudella, kun Putouksen juontaja vaihtuu. 

Christoffer Strandbergia ei nähdä Putouksen juontajana ohjelman seuraavalla, tammikuussa alkavalla 15. kaudella. Juontajana suosikkiohjelman kahdella viimeisimmällä kaudella toiminut Strandberg kertoo, että nyt on tullut aika jättää suuret saappaat seuraavalle ja aloittaa elämässä täysin uusi kappale.

Putouksesta aikoinaan näyttelijänä ponnistanut Strandberg muistelee Putouksessa vietettyjä kausia lämmöllä, ilolla ja ylpeydellä.

– Putousta on juontanut niin moni huikea tekijä, joten otin homman vastaan suurella nöyryydellä. Nopeasti tajusin kuitenkin, että juontaa voi vain yhdellä tavalla: omalla tyylillään. Ensimmäinen kauteni juontajana sattui myös olemaan Putous-historian ensimmäinen kausi ilman studioyleisöä johtuen koronarajoituksista. Silloin kotikatsojien lämpö ja arvostus todella välittyi meille studioon, Strandberg kiittelee. 

Näyttelijän työhön kuuluu olennaisena osana vanhasta luopuminen ja uuteen hyppääminen.  

– Tietysti harmittaa lähteä kesken kaiken, mutta kun saa kertakaikkisen ainutlaatuisen tilaisuuden, pitää osata luopua ja heittäytyä. 

Strandberg kertoo kuitenkin jättävänsä juontajan suuret saappaat turvallisin mielin seuraavalle.

– Jos en tietäisi, kuka seuraajani on, olisin varmaan huolissani, ihan vaan siitä syystä, että ohjelma ja sen tekijät ovat minulle rakkaita. Mutta nyt, kun tiedän, millainen monitaituri työtäni jatkaa, voin nukkua yöni hyvin. Itselle oli kunnia-asia valaa uskoa ja kannustaa uusia näyttelijöitä, jotka ensimmäistä kertaa nousevat Putouksen parrasvaloihin. Saman tekivät minulle eräät Pilvi (Hämäläinen), Ernest (Lawson), Roope (Salminen), Timo (Lavikainen) ja Mikko (Penttilä). Annetaan hyvän kiertää, Strandberg toteaa.  

Hän lähettää seuraajalleen yhden tärkeän vinkin. 

– Hän tietää mitä tekee! Mutta sanoisin, että muista nauttia! Putous on viihde-instituutio, josta on tehty jo 14. kautta, se luo tietysti paineita. Samalla se on ihan paras työ- Se, että saa olla mukana synnyttämässä uusia hahmoja ja tekemässä suoria lähetyksiä. Siinä kaikessa tohinassa ja räiskyvyydessä, mutta myös pilkunviilauksessa saattaa unohtaa, kuinka huikeaa työtä saa tehdä. Joten nauti!

Juontajan pesti tuli yllättäen

Kun Strandberg jätti Putouksen taakseen vuonna 2020, ei hänellä ollut aikeita palata ohjelmaan, kunnes hän sai soiton tuotannolta.

– Olin jo valmis siirtymään eteenpäin Putouksesta, kun tuli puhelu, että tuletko juontamaan ohjelmaa. Päätös oli helppo. Sain mahdollisuuden jatkaa tutussa ohjelmassa, näyttäen toisen puolen itsestäni. 

Strandberg kiittää Putousta sen tuomista mahdollisuuksista. Hänen rakastetut sketsihahmonsa keikkailevat yhä. 

–  Sanoisin, että oma Putous-tarinani oli luontainen jatkumo. Tulin mukaan vuonna 2018 ja sain improta, laulaa, kirjoittaa ja imitoida. Putouksessa viehätti juuri se monipuolisuuden mahdollisuus, mikä on oman esiintyjyyteni kulmakivi. Puhumattakaan hahmoista! Salon Seija ja Nöpö-Felix keikkailevat edelleen ympäri Suomen. 

Tulevaisuuden suunnitelmistaan Strandberg pysyy yhä vaitonaisena. Mutta sen verran hän paljastaa, että jotakin suurta on luvassa. 

–  Kerron kohta! Aloitan uuden kappaleen omalla uralla, elämässäkin. Pääsen nyt yhdistämään kaiken sen, mitä olen urallani oppinut ja tekemään jotain täysin itseni näköistä. Pääsen toteuttamaan pitkäaikaista unelmaani. Ilman Putousta ja sen tuomia mahdollisuuksia, kuten Tanssii Tähtien Kanssa ja Masked Singer -ohjelmia, en olisi tässä. Mutta nyt on aika uskaltaa ja repäistä. Olen valmis, Strandberg sanoo. 

Uusi juontaja ja uudet näyttelijät julkistetaan pian!

MTV:n vastaava tuottaja Marjukka Laurila kertoo, että Putouksen uusi juontaja tullaan pitämään vielä salassa muutaman viikon ajan. Hänet ja kauden uudet näyttelijät tullaan paljastamaan yleisölle 12. joulukuuta Putouksen pressitilaisuudessa. MTV Uutiset Live näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.

– Putouksen dna:han kuuluu uudistuminen ja yllätyksellisyys. Ohjelman esiintyjät ovat yksi osa tätä uudistumista jokaisella kaudella, Laurila perustelee. 

Koko Putouksen historian ajan juontajalla on ollut tärkeä rooli muuallakin kuin itse juontamisessa. Juontaja on paitsi näyttelijöiden tuki ja turva, myös eräänlainen mentori heille. 

– Juontajalta vaaditaan tarkkaa pelisilmää, heittäytymistä ja toisaalta myös sitä, että hän tarjoaa näyttelijöillemme tilaisuuden loistaa, Laurila listaa.

Putousta on tehty nyt 14 kautta ja tammikuussa 2023 alkava kausi on ohjelman 15. kausi. Ohjelma on pysynyt ajassa kiinni ja pystynyt uudistumaan joka kausi. Sen vuoksi se on säilyttänyt paikkansa katsojien suosikkina. 

– Kuten Putoukseen kuuluu, uudella kaudella nähdään sekä tuttuja suosikkiosioita että jännittäviä uusia juttuja! Pidetään ne vielä yllätyksenä katsojille ja Putous-faneille. 

Kaudella nähdään kuusi näyttelijää, joiden joukossa on sekä vanhoja Putous-konkareita että debytoivia uusia tähtiä. 

– Tälläkin kertaa uusi kokoonpano pitää mukanaan niin tutumpia kasvoja kuin tuoreempia ammattilaisiakin. Luvassa on taiturimaista komiikkaa, yllätyksiä ja heittäytymistä putousmaiseen tyyliin, Laurila vihjaa. 

Putous 21. tammikuuta alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat