Jenni Kokander nähdään Putous Allstarsissa syksyllä – muistelee edelliskausien yhteishenkeä: "Välillä on istuttu sylikkäin sohvalla, välillä perseilty yhdessä"

9:47
Jenni Kokander, Joonas Nordman ja Mari Perankoski olivat puhumassa Putouksesta Huomenta Suomessa vuonna 2015.

Jenni Kokander tähdittää Putouksen Allstars -kautta syksyllä. Ohjelmaa fanittava Kokander muistelee, millaisia  edellisiin Putous-kausiin on mahtanut. 

Suomen suurin viihdeohjelma Putous palaa ennennäkemättömällä tavalla, kun aiempien kausien konkareita kokoontuu syksyllä yhteen Putous Allstarsissa.

Yksi näistä Putous-konkareista on Jenni Kokander, joka on nähty neljällä eri tuotantokaudella vuosina 2014, 2015, 2017 ja 2019.

Kokander kertoo fanittaneensa Putousta jo ennen kuin pääsi itse mukaan viihdeohjelmaan. Fanittaminen on jatkunut tähän päivään saakka. Näin ollen häntä ei jouduttu pitkään kosiskelemaan mukaan Putouksen Allstars-kaudelle.

– Ei tarvinnut kosiskella. Taisin sanoa heti, että mukana ollaan. Tuntuu aivan etuoikeutetulta päästä mukaan. Tästä tulee varmasti nostalginen matka, Kokander sanoo. 

Putous Allstarsissa eri kausilta tutut näyttelijät pääsevät verestämään muistojaan tulikokeen, näytönpaikan, viikkokatsauksen ja monien muiden tuttujen ohjelmaosioiden parissa. He tuovat mukanaan myös rakastetuimmat sketsihahmonsa.

– Tämä on ihan mahtava idea. Putous on ollut formaattina katsojille tärkeä, mutta myös meille tekijöille todella tärkeä. On ihanaa päästä fiilistelemään sitä kaikkea oikein kunnolla, Kokander sanoo. 

Hän kertoo, että ei olisi ikinä uskonut, että Putous tulisi olemaan hänen elämässään näin pitkään. Kun Kokanderin Putous-taival alkoi vuonna 2014, vaihtuivat koko näyttelijäkaarti ja juontaja yhdellä kertaa. Uusina näyttelijöinä nähtiin Kokanderin lisäksi Mari Perankoski, Antti Holma, Essi Hellén, Joonas Nordman, Kari Ketonen, Niina Koponen ja Ville Tiihonen. Ohjelman juontajana aloitti Heikki Paasonen.

– Ensimmäinen kauteni Putouksessa oli todella iso hyppy tuntemattomaan. Muistan ensimmäisen kuvauspäivämme, kun kuvasimme alkutunnaria sinisissä paidoissa ja minulla oli ihan epätodellinen olo. Aivan kuin päämme olisi jotenkin 'photoshopattu' vartaloihimme. Vähän niin kuin katsoisi Frendejä tv:stä ja yhtäkkiä näkisi itsensä siellä Jennifer Anistonin seurassa, Kokander naurahtaa. 

Koko Putouksen historian ajan näyttelijät ja juontaja ovat olleet isossa roolissa ohjelman hengen luomisessa. Kokander on huomannut sen, että kukin näyttelijäporukka on omalta osaltaan muokannut Putousta ja tehnyt siitä omanlaisensa. 

– Näyttelijät ja juontaja tekevät joka kausi oman vedoksensa Putouksesta. Kun olen seurannut Putousta kotisohvalta, olen ihaillut, että 'vau tämä porukka tekeekin sen tuolla tavalla'. Se Putouksessa juuri onkin hienoa. Sen vuoksi en myöskään näyttelijänä itse ottanut paineita siitä, että minun pitäisi täyttää aiempien kausien näyttelijöiden saappaat.

Kokanderin mukaan juontajan rooli on Putouksessa tärkeä niin katsojille kuin näyttelijöillekin. Kokanderin Putous-kausilla juontajina on nähty Heikki Paasonen ja Roope Salminen

– Juontaja ikään kuin luo sen koko kehyksen ohjelmalle. Roopen kanssa olimme tehneet muitakin ohjelmia yhdessä. Olen aina sanonut, että hän on sellainen viisas pikkuveljeni viihdebisneksessä. Hän on ottaa kaikki ihmiset huomioon, heidän asiansa tosissaan ja tukee tarvittaessa. 

Heikki Paasosen kanssa Kokander ehti tehdä kaksi kautta. 

– Hänessä oli paljon samaa kuin Roopessa. Muistan ensimmäisen suoran lähetyksen, kun jouduin juoksemaan lavalle ja minua jännitti aivan kamalasti. Kun näin Heikin siellä vastassa, niin se helpotti paljon. Ajattelin, että jos menen jäihin, niin Heikki hoitaa kyllä. 

Kokander muistaa yhä ensimmäisen suoran lähetyksensä. 

– Muistan itse asiassa erittäin hyvin sen tunteen, mikä minulla oli. Olin samaan aikaan tosi innoissani, mutta myös kauhuissani. Laitoin lähetyksen jälkeen itsestäni kuvan Facebookiin ja kirjoitin siihen, että 'Wou, kuin siistii se oli'. 

Kokander kertoo, että ei koskaan ehtinyt täysin kyllästyä suorien lähetysten tekemiseen. Itsevarmuus ja luotto omaan osaamiseen kasvoi jokaisen suoran jälkeen. 

– Kun oppi sen, millainen turvaverkko siellä paikan päällä on, ei tarvinnut enää jännittää niin paljon. Ohjelmaa tekee iso tuotantoryhmä, jotka kaikki tekevät töitä sen eteen, että näyttelijät onnistuvat ja että ohjelma onnistuu. Jos kaadun lavalla tai mikkini irtoaa kesken lähetyksen, niin se ei haittaa, koska joku tulee aina pelastamaan. 

Kokander huomasi myös, että itsevarmuuden kasvaessa huomio pelkästä omasta suorituksesta muuttui toisarvoiseksi. Tärkeäksi muodostui sen sijaan se, miten muut pärjäävät ja miten koko työryhmä suoriutuu.

– Vielä ensimmäisellä kaudella murehdin vain sitä, miten oma sketsihahmoni menestyy. Toisella kaudella tajusin, että tärkein tehtäväni on oikeastaan saada nuo muut näyttämään mahdollisimman hyvältä. Kun näin esimerkiksi Pilvin (Hämäläinen) Aina Inkeri Ankeisen hahmon ensimmäisen kerran harjoituksissa, muistan miettineeni kuinka etuoikeutettu saankaan olla, kun pääsen olemaan tällä kaudella mukana. Putous on joukkuelaji eikä yksilösuoritus. 

Näyttelijöiden yhteishenki on Putouksen kantava voima. Kokander muistelee, että hänen kausillaan yhteishenki on aina ollut hyvä, mutta myöskin jokaisella kaudella täysin erilainen. 

– Välillä on ollut sellaista, että ollaan istuttu sylikkäin sohvalla ja puhuttu syvällisiä. Sellaista ystävyyttä. Välillä taas on heitetty aivot narikkaan ja perseilty yhdessä. Ihmiset reagoivat tosi eri tavalla niin intensiiviseen yhdessä olemiseen. Putouksessa mennään kahdeksi kuukaudeksi leirikouluun, ängetään yhteen pieneen telttaan ja ollaan siellä toisten haisuissa, Kokander tiivistää.

Putous AllStars syyskuussa MTV3-kanavalla!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja