Mainos

Putkahakkaamisesta halutaan selvitys

Poliisiylijohtaja Markku Salminen ihmettelee, miksi hän ei ole tiennyt vartijan käyttämästä väkivallasta. Poliisin mukaan esitutkinta suoritettiin pikaisesti syyttäjän arvioitavaksi.

Poliisiylijohtaja Markku Salminen vaatii syytteeseen johtaneista Pasilan putkatapahtumista täyden selvityksen. Salminen ihmettelee, miksi hän ei ole aiemmin saanut tietoa.

- Ei näytä hyvältä. Tämä on vuoden vanha tapaus, josta ei ole mitään kuulunut aiemmin, Salminen sanoo.

Illtalehti uutisoi tänään, että 46-vuotias mies joutui vartija-vahvimestarin pahoinpitelemäksi vuosi sitten elokuussa. Poikkeuksellinen pahoinpitely on parhaillaan Helsingin käräjäoikeuden käsiteltävänä.

Syytettynä on 55-vuotias vartija-vahtimestari, joka iski putkaan tuotua miestä nyrkillä päähän toisen vartijan pitäessä uhria kiinni putkan betonilattialla. Syyttäjän mukaan vartija löi miestä kaksi kertaa. Yksi lyönneistä osui silmäkulmaan.

Helsingin käräjäoikeus antaa tuomionsa jutussa perjantaina.

Poliisiylijohtaja Salminen pyytää nyt selvitystä Helsingin poliisikomentajalta Jukka Riikoselta. Salminen haluaa selvittää myös sen, onko syytetyllä vartijalla oikeutta pysyä virassaan.

Helsingin poliisi korostaa, että syyttäjä vaatii asiassa rangaistusta Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa olevalle vartija-vahtimestarille. Poliisimiehiä ei ole epäilty rikoksesta.

Poliisin mukaan asian esitutkinta suoritettiin ripeästi, jotta se voitiin antaa mahdollisimman pikaisesti syyttäjän arvioitavaksi.

- Esitutkinnassa poliisin toiminnasta ei ole löytynyt moitittavaa, kertoo rikosylitarkastaja Ilkka Koskimäki.

Rikoksesta epäilty vartija-vahtimestari on kiistänyt epäillyt rikokset sekä esitutkinnassa että käräjäoikeudessa. Helsingin poliisilaitos harkitsee vartija-vahtimestarin virastapidättämistä vasta, kun käräjäoikeus on antanut tuomionsa.

(MTV3-Johanna Sainio-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.