Putinin puhe nosti lentolippujen kysynnän pilviin: Video näyttää Moskovasta lähtevän koneletkan

0:41
Flightradar näyttää: Näin vilkasta oli matkustajakoneliikenne pois Venäjältä.

Reutersin julkaisemalla videolla näkyy, miten lennot lähtevät Moskovasta tiistai-iltana ja keskiviikkona. Tiistaina arvioitiin, että Venäjä julistanee liikekannallepanon. Keskiviikkona Venäjä ilmoittikin osittaisesta liikekannallepanosta. Videon kuvamateriaali on koottu Flightradar24.comin tiedoista.

Liikekannallepanon tarkoituksena on puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan kutsua palvelukseen 300 000 henkilöä. Venäjä on kärsinyt Ukrainan sodassa raskaita henkilöstö- ja kalustotappiota. Varmojen lukujen saaminen on mahdotonta, mutta luotettavina pidettyjen arvioiden mukaan kymmeniä tuhansia venäläissotilaita on kuollut.

Presidentti Vladimir Putinin julistama liikekannallepano herätti Venäjällä pelon siitä, että tietyn ikäisiä miehiä ei enää päästettäisi pois maasta.

Google Trendsin keräämistä tiedoista selviää, että Venäjän suosituimman lentolippusivuston, Aviasalesin, käyttäjämäärissä on ollut piikki, kertoo Reuters.

Suorat lennot Moskovat Istanbuliin Turkkiin ja Armenian Jerevaniin olivat keskiviikkona loppuunmyytyjä. Kumpaankin valtioon pääsee Venäjältä ilman viisumia. Turkish Airlinesin myymät lennot Moskovasta Istanbuliin oli keskiviikkona myyty loppuun aina sunnuntaihin 25. syyskuuta saakka. Tiedossa ei ole, lähtikö Moskovasta ylimääräisiä lentoja kovan kysynnän vuoksi.

Myös lentojen hinnat olivat Venäjällä nousussa. Reutersin mukaan yksisuuntaisesta lennosta Turkkiin joutui pulittamaan yli kolminkertaisen hinnan normaalin verrattuna eli noin 1 150 euroa.

Lippu Dubaihin maksoi puolestaan noin 5 000 euroa, mikä on viisi kertaa sen, mitä keskiverto venäläinen tienaa kuukaudessa, Reuters kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja