Mainos

Putin tyrmäsi suorasanaisesti presidenttiyshuhut

Venäjän pääministeri Vladimir Putin sanoi torstaina, ettei hänellä ole aikeita pyrkiä uudestaan presidentiksi ainakaan ennenaikaisten vaalien avulla. Putinilta kysyttiin voisiko hän palata Kremliin jo ensi vuonna.

- Seuraavat vaalit ovat vuonna 2012, Putin vastasi suoran tv-kyselytunnin yhteydessä.

Hän lisäsi, ettei hän ole myöskään aikeissa jättää pääministerinvirkaa, koska hän ei ole "koskaan halunnut paeta ongelmia".

Venäjällä käynnistettiin äskettäin nopea perustuslain muutoshanke, jolla presidentin virkakautta pidennetään neljästä vuodesta kuuteen. Hankkeen on spekuloitu johtavan ennenaikaisiin vaaleihin ja Putinin paluuseen presidentiksi.

"Venäjän talous on yhä vahva"

Putin otti jo presidenttikaudellaan tavaksi tulla kerran vuodessa näyttävästi suoraan tv-lähetykseen vastailemaan kansalaisten esittämiin kysymyksiin.

Nyt Putin jatkaa mediatapahtumaa edelleen, vaikka hänen asemansa on muuttunut pääministeriksi. Presidentti Dmitri Medvedeville vastaavaa ohjelmaa ei ole kehitetty.

Kysymysten pääpaino oli nyt talouskriisissä. Putin vakuutti, että Venäjä ongelmista huolimatta välttää ruplan jyrkän arvonlaskun. Hänen mukaansa Venäjän talous on kriisissäkin vahva, ja bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna yhä 6,8 prosentin tahtia.

Putin sanoi myös Venäjän pitävän yhä tiukkaa linjaa energiakaupassaan: jos Ukraina ei pysty maksamaan kaasulaskujaan, Venäjä voi sulkea taas kaasuhanat.

Työttömyysturvaa parannetaan

Tilaisuuden aloitti kysymys Bashkiriasta, jossa koko kylän elinkeinot ovat romahtamisen partaalla.

- Kaikki asukkaat joutuvat työttömiksi. Kuinka me voimme jatkaa elämäämme, mies kysyi.

Putin myönsi, että monet yritykset todella lopettavat nyt toimintansa erityisesti metalliteollisuudessa, jonka tuotteiden kysyntä on pudonnut rajusti.

- Tämä on ongelma, jota emme voi suoraan estää, mutta olen varma että olosuhteet muuttuvat vielä, Putin vakuutti ja lupasi nostaa työttömyystuen 4900 ruplaan eli noin 140 euroon.

Pääministeri sanoi myös, että valtio lisää edelleen sosiaalihuoltoon käytettäviä varoja.

Ohjelmassa kuultiin myös Putinin tyyliin kuuluva sutkautus, kun eräs soittaja viittasi taannoiseen ranskalaismedian juttuun, jonka mukaan Putin olisi uhannut "hirttää munista" Georgian presidentti Mihail Saakashvilin.

- Pitääkö paikkansa, että olette uhannut hirttää presidentti Saakashvilin yhdestä tietystä paikasta, soittaja tiedusteli.

- Miksi vain yhdestä, pääministeri vastasi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.