Mainos

Putin syyttää Yhdysvaltoja maailmanjärjestyksen horjuttamisesta

Venäjän presidentti Vladimir Putin on syyttänyt jälleen länsimaita Ukrainan kriisistä. 

Lisäksi Putin syytti Yhdysvaltoja kansainvälisen turvallisuuden horjuttamisesta ja yksipuolisesta sanelupolitiikasta. Hän myös kiisti jälleen länsimaiden toistuvat syytökset siitä, että Venäjä olisi syventänyt Ukrainan konfliktia. 

Putin kiisti myös viime aikaiset syytökset, joiden mukaan Venäjä olisi rakentamassa imperiumia tai rikkonut naapurimaidensa suvereniteettia.

– Me emme aloittaneet tätä, hän totesi puhuessaan politiikan asiantuntijoille Sotshin lähellä Laurassa. 

Uutistoimisto Reutersin arvion mukaan puhe olisi yksi länsivastaisimmista pitkään aikaan. Vladimir Putin syytti muun muassa Yhdysvaltoja useaan otteeseen maailman epävakauttamisesta. Esimerkeiksi presidentti nosti Irakin, Syyrian ja Libyan sodat. 

Putin vaati puheessaan keskusteluja, joissa määriteltäisiin pelisäännöt kansainväliselle voimankäytölle. Putinin mukaan nykyisin valtioiden sisäisiin asioihin puututaan mielivaltaisesti.  

Putin otti kantaa myös länsimaiden pakotteisiin. Hänen mukaansa länsimaiden asettamat pakotteet Venäjää vastaan ovat virhe.

– Venäjä ei lyyhisty tai loukkaannu pakotteista. Venäjä on omavarainen, Putin ilmoitti. 

Viime aikoina on kuitenkin uutisoitu maailmalla Venäjän talouden ja valuutan luisusta. Venäjän talous on tiukasti sidottu öljyn maailman markkinahintaan, ja se on laskenut viime kuukausina tasaisesti. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.