Mainos

Putin perui lentokaaoksen vuoksi virkamiesten lomia

Venäjän pääministeri Vladimir Putin on perunut Moskovan ilmailuviranomaisten uudenvuoden lomat kaupungin lentokenttäkaaoksen vuoksi. Lomille ei Putinin mukaan ole asiaa, ennen kuin tilanne on palannut normaaliksi.

- Meidän oli pakko hakea osa viranomaisista pois lomilta. Kaikkien on oltava töissä, tästä eteenpäin kukaan ei ole lomalla, Putin jyrisi hallituksen ja ilmailuviranomaisten sekä lentoyhtiöiden edustajien välisessä tapaamisessa.

Moskovan molemmat lentokentät, Domodedovo ja Sheremetjevo, ovat kärsineet viime päivinä samantyyppisistä sääongelmista kuin Keski-Euroopan lentokentät ennen joulua. Jäätävän sateen vuoksi molemmilla lentokentillä on ollut sähkökatkoksia, ja tuhansia ihmisiä on jäänyt kentille jumiin. Sheremetjevolla äkäiset jumiin matkaajat kävivät Aeroflotin virkailijoihin käsiksi, kun tyytymättömyys lentokentän huonoon tiedonkulkuun kävi liian suureksi.

Asuinalueillakin ongelmia

Lentokenttien lisäksi painavan nuoskalumen ja sitä seuranneen jäätävän sateen aiheuttamat sähkökatkot riivaavat myös Moskovan asuinalueita, joilla noin 48 000 ihmistä on tällä hetkellä ilman sähköä.

- Ennusteiden mukaan sää ei ole parantumassa. Meidän on estettävä tilanteen luisuminen katastrofaaliseksi, Putin kertoi ja pelkäsi asuinalueiden lämmityslaitteiden jäätyvän, mikäli sähköjä ei saada piakkoin palaamaan.

Putinin kovat lausunnot ja viranomaisille annetut moitteet ovat tuttua kuultavaa aiemmilta kerroilta, kun Venäjä on kohdannut vaikeuksia. Arvostelijoiden mielestä Putin tahtoo kovilla sanoillaan lähinnä sanoutua irti vaikeuksista ja kasvattaa omaa suosiotaan.

Uusivuosi on venäläisille vuoden suurin juhla. Suurin osa venäläisistä viettää uudenvuoden tietämillä kymmenen päivän vapaat. Paikallisen käytännön mukaisesti viikonlopulle sattuvat pyhäpäivät hyvitetään seuraavan viikon arkivapailla.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.