Mainos

Putin: Pelastamismahdollisuudet vähäiset

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan mahdollisuudet Kursk-sukellusveneen miehistön pelastamiseen olivat pienet alusta alkaen.

Putin, Vladimir

Putin kertoi, että saadessaan tietää onnettomuudesta hän oli kysynyt puolustusministeri Igor Sergejeviltä millaiset mahdollisuudet on pelastaa uponnut miehistö. -Vastaus oli "Erittäin pieni pelastumisen mahdollisuus, mutta se on olemassa", Putin sanoi televisiossa tänään.

Putin takaisin Moskovaan

Putin matkustaa tänään takaisin Moskovaan, kertoi uutistoimisto Interfax. Putin on viikon verran lomaillut Kaukasuksella Mustanmeren rannalla, Sotshissa. Hänen oli määrä osallistua Krimin niemimaalla Jaltassa pidettävään entisten neuvostomaiden kaksipäiväiseen kokoukseen. Putin oli kokouksessa läsnä kuitenkin vain perjantain.

Putinia on arvosteltu siitä, ettei hän ole keskeyttänyt lomaansa Barentsinmeren sukellusveneturman vuoksi. Tänään hän puolusteli kuitenkin ratkaisuaan sillä, että suutarin kannattaa pysyä lestissään, eikä hänestä olisi ollut mitään hyötyä onnettomuuspaikalla. Putinin "ensimmäinen" toive oli ollut lentää heti onnettomuuspaikalle.
-Mutta muutin mieleni, ja luulen että tein oikein. Korkeiden virkamiesten ja ei-asiantuntijoiden saapuminen paikalle ei auta asiaa, ja usein he ovat tiellä, sanoi Putin Interfax-uutistoimistolle.
-Jokaisen pitäisi pysyä omalla paikallaan. Itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY) epävirallisessa Jaltan-kokouksessa ovat esillä muun muassa energia-asiat sekä alueen aseelliset konfliktit. Maiden presidentit peruuttivat Kurskin onnettomuuden vuoksi iltaohjelmansa, johon kuului esimerkiksi risteily.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.