Mainos

Putin ja Schröder jatkoivat velkaneuvotteluja

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ovat jatkaneet neuvottelujaan Pietarissa. Heidän oli määrä astua lehdistön eteen jo aamupäivällä, mutta Kremlin mukaan he jatkoivat puoliltapäivin edelleen neuvotteluja, joiden aiheena oli Venäjän velat Saksalle. Moskovan kaiku -radioasemalle aamulla antamassaan haastattelussa Schröder sanoi, että maiden kauppasuhteita hiertävät muun muassa byrokraattiset esteet se sekä, ettei Venäjä voi tarjota takuita ulkomaisille investoinneille.

Velkoja ehkä anteeksi


Schröder kertoi, että Saksa harkitsee antavansa anteeksi osan neuvostoaikaisista lainoista mikäli saksalaiset yhtiöt saavat samanarvoisen aseman venäläisyhtiöiden kanssa. Hän tähdensi kuitenkin, että Venäjä on täysin kykenevä hoitamaan sellaiset velkansa, jotka se on ottanut Neuvostoliiton hajottua. -Velanhoitojärjestelyt hoidetaan asiantuntijavoimin, Putinin ulkopoliittinen neuvonantaja Sergei Prihodko kertoi toimittajille.

Saksa on Venäjän suurin kauppakumppani ja luotottaja. Putinin ja Schröderin on tänään määrä keskustella myös muun muassa Euroopan turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä sekä Neuvostoliiton toisen maailmansodan jälkeen vietyjen taideaarteiden kohtalosta.

Schröderin kaksipäiväinen vierailu Pietariin on sujunut hyvässä hengessä. Eilisiltana miehet jatkoivat epävirallisia neuvottelujaan kävelyretkellä ja poikkesivat myös olutlasillisella. Jutustelua helpotti se, että Putin osaa saksaa. Taito on perintöä ajoilta, jolloin hän toimi Neuvostoliiton tiedustelupalvelun KGB:n agenttina Itä-Saksassa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.