Mainos

Putin harkitsee Halosen mukaan viisumivapautta junamatkustajille

Presidentti Tarja Halosen mukaan venäläiset harkitsevat vakavasti yksipuolisen viisumivapauden antamista uuden Helsinki-Pietari-junan matkustajille.

Halonen keskusteli asiasta eilen illalla Pietarissa pääministeri Vladimir Putinin kanssa. Tämän mukaan kokemukset laivamatkustajien 72 tunnin viisumivapaudesta ovat olleet myönteisiä.

Halosen mielestä Suomen hallituksen kannattaisi harkita pilottihankkeen pyytämistä EU:lta viisumivapauden antamiseksi vastaavalla tavalla Venäjältä Suomeen tuleville matkailijoille.

- Kyllä Suomen puolella on selvästi suurta kiinnostusta siihen, että voisimme palvella sujuvasti, mutta emme ole ihan sillä tavalla vapaita päättämään asiaa kahdenkeskisesti, Halonen sanoi.

Halosen mielestä Allegro-junan kaltainen yhteistyö osoittaa selvästi, että Venäjän ovet ovat aukeamassa. Presidentin mielestä venäläiset ovat kyllä löytäneet Suomen aikaisemminkin, koska rajan ylittäjistä valtaosa on venäläisiä. Suomalaisia Halonen neuvoi käymään Venäjällä "päivittämässä" tietonsa naapurimaasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.