Puskeeko syysflunssa? Nämä vitamiinipommit auttavat pysymään terveenä

Ratkaisu syysflunssalta välttymiseen saattaa olla yllättävän helppo. Visiitti kaupan hedelmäosastolla voi pelastaa sairastumiselta.

Säiden kylmeneminen kesän jälkeen tuo mukanaan valitettavan usein sitkeän syysflunssan. Men's Health -lehti kokosi listan vitamiinipitoisimmista hedelmistä, joita syömällä räkätaudilta voi säästyä.

Omenat ovat erinomainen elimistöä taudeilta suojaavien antioksidanttien lähde. Yhden omenan sisältämä määrä antioksedantteja vastaa peräti 1500 milligrammaa C-vitamiinia. Omenoissa on myös valtavasti flavonoideja, joiden saanti saattaa vähentää riskiä sairastua syöpään tai erilaisiin sydänsairauksiin.

Papaija on varsinainen C-vitamiinipommi. Raikas vitamiiniannos voi kellistää syysflunssan nopeastikin. Papaijoissa on myös runsaasti E-vitamiinia sekä betakaroteenia, joiden on tutkittu vähentävän tulehdusten oireita.

Karpaloissa on niin ikään valtavasti antioksidantteja. Karpaloissa on myös paljon probiootteja, joiden on tutkittu vaikuttavan positiivisesti vatsan hyvinvointiin. Probiootit suojaavat elimistön luonnollista bakteerikantaa ja ylläpitävät samalla luontaista vastustuskykyä, jolloin sairastuminen on epätodennäköisempää.

Tutun ja turvallisen appelsiinin lisäksi myös toinen sitrushedelmä, greippi, kätkee sisäänsä hurjasti C-vitamiinia. Erityisesti verigreipillä on tutkittu olevan myös pitkäaikaissairauksia ehkäisevä vaikutus.

Banaani on ehdottomasti pimenevään syksyyn sopiva hedelmä. Banaanissa on valtavasti B6-vitamiinia, joka tutkitusti ehkäisee väsymystä, masennusta, stressiä ja unettomuutta. Virkeänä ja hyväntuulisena kehokin ottaa hanakammin vastaan syksyn epätoivotut pöpöt.

MTV3 Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja