Puolustusvoimien kapteenin kammottava salaisuus paljastui: seksiorja maakellarissa ja peniksenpoisto kotikonstein

Rikostoimittajat kertovat, mitä kiduttajakapteenin tapauksesta tiedetään 12:54
Emme suosittele lähetystä herkimmille: Tämä kiduttajakapteenin tapauksesta tiedetään.

Oikeus on tuominnut poikkeuksellisen järkyttävää ja sadistista seksuaaliväkivaltaa kahteen uhriin käyttäneen miehen neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen. MTV Uutisten tietojen mukaan tuomittu työskenteli kapteenina Puolustusvoimien palveluksessa.

Mies oli töissä logistiikkalaitoksessa/järjestelmäkeskuksessa rikosepäilyjen tultua ilmi, mutta hänet on sen jälkeen irtisanottu tehtävästään Puolustusvoimissa.

Tämä juttu perustuu oikeuden ratkaisuun ja voi järkyttää parkkiintuneempiakin lukijoita.

Rikokset tapahtuivat helmi-maaliskuussa 2023 Laukaassa. Keski-Suomen käräjäoikeus käsitteli asian suljetuin ovin ja määräsi uhrien henkilöllisyyden salassa pidettäviksi.

Teoista tuomittu mies kiisti rikokset pääsääntöisesti.

Tuomittu oli tekoaikaan kiinnostunut sadomasokistisesta seksistä, joka tyypillisesti sisältää esimerkiksi sitomista, rankaisemista ja alistamista. Tuomittu oli alistava osapuoli ja etsi alistuvia osapuolia miehille suunnatulta bdsm-sivustoilta netistä.

Hän allekirjoitutti uhreillaan suostumussopimuksen tekoihin.

MTV:n tiedot: Puolustusvoimissa työskennellyt kapteeni epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista 1:39
Rikospaikka käsitteli Puolustusvoimissa työskennelleen kapteenin rikosepäilyjä aiemmin, katso video.

Orjaksi maakellariin

Ensimmäinen uhreista oli ulkomaalainen. Osapuolet viestittelivät toistensa kanssa tapaamisesta, jonka jälkeen uhri lensi Suomeen.

Oikeuden mukaan tapaamisen tarkoitus oli suostumuksellinen bdsm-seksuaalinen toiminta.

Kun miesuhri saapui helmikuussa 2023 Jyväskylään, alistaja oli häntä vastassa. Kysymättä lupaa alistaja huputti uhrinsa, kuljetti tämän maatilalleen Laukaaseen, vei maakellariin, riisutti hänet alasti ja kahlitsi raskailla kahleilla raajoista maakellarin seinään.

Uhrin piina alkoi tästä, sillä alistaja jätti uhrinsa alastomana ja kahlehdittuna virumaan maakellariin. Seuraavana aamuna alistaja allekirjoitutti uhrillaan sopimuksen, jossa tämä suostui vapaudenriistoon ja vakavaan väkivaltaan.

Saatuaan sopimukseensa allekirjoituksen alistaja pahoinpiteli uhrinsa ruoskimalla ja potkimalla.

Alistaja jatkoi vangitsemista ja pahoinpitelyä seuraavat päivät. Uhri ei tiennyt, missä oli, eikä sitä, milloin vapautuisi. Hän sairasti diabetesta ja virui maakellarissa ilman lääkkeitään ja kunnollista ruokaa.

Vankeutta katkoivat julmat pahoinpitelyt, joiden aikana alistaja kävelytti uhriaan alastomana ja kahlehdittuna lumessa sekä teki tälle väkivaltaa erilaisia välineitä käyttäen. 

Alistaja muiden muassa potki, pamputti ja talloi uhriaan. Hän poltti uhrinsa ihokarvoja, antoi tälle sähköiskuja ja kiinnitti pyykkipoikia ympäri uhrin kehoa.

Alistaja kohdisti myös raakaa väkivaltaa uhrinsa sukupuolielimeen muiden muassa työntämällä siihen injektioneuloja, naruja ja pulloharjan.

Viimein kolmannen vankeuspäivänsä jälkeen uhri onnistui irrottautumaan kahleistaan ja saamaan käsiinsä puhelimensa, jolla hän soitti hätäkeskuksen. Poliisi pelasti uhrin maakellarista.

Peniksenpoisto kotikonstein

Seuraavan uhrin alistaja löysi niin ikään netistä. Osapuolet sopivat keskenään, että alistaja voi leikata uhrinsa peniksen irti.

Miesuhri saapui alistajan asuntoon maaliskuun 2023 alussa operaatiota varten. Jälleen alistaja allekirjoitutti uhrillaan vastuuvapautussopimuksen.

Tämän jälkeen alistaja sitoi uhrinsa toimenpidetuoliin ja poisti uhrinsa peniksen.

– Kotiolosuhteissa tylsällä veitsellä kiskoen, koukkien ja repien leikannut asianomistajan peniksen irti antamatta kivunlievitystä ja käyttämättä puudutetta operaation aikana aiheuttaen ylimääräistä kipua operaatiota viivyttämällä, oikeuden ratkaisussa kuvaillaan toimenpidettä.

Mies käytti käytti operaatiossa veitsen lisäksi kynäpolttajaa verenvuodon tyrehdyttämisessä sekä ompeli verisuonia ja hermoja kiinni. Operaatio kesti yli neljä tuntia.

Alistaja säilöi irtileikatun elimen esitelläkseen sitä kontakteilleen todisteena teostaan. Oikeuden mukaan miehen tarkoituksena oli hankkia uusia kontakteja sadistia tarpeitaan varten.

Muutama kuukausi peniksenpoiston jälkeen osapuolet sopivat vielä toisesta leikkauksesta, jonka alistaja tekee uhrilleen sukuelinten muokkaamiseksi. Tämä operaatio keskeytyi kuitenkin uhrin pahoinvoinnin takia.

Neljä vuotta vankeutta

Syyttäjä vaati tuomitulle rangaistusta myös törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta helmi-kesäkuussa 2023. Tässä kohteena olisi ollut kolmas, saksalainen mies.

Syyttäjän mukaan vastaaja olisi sopinut ja valmistellut uhrinsa pitämistä elinikäisenä vankinaan. Vankeuteen olisi liittynyt jatkuvaa kiduttamista ja kuolema.

Tämän syytteen oikeus kuitenkin hylkäsi riittävän näytön puutteessa.

Keski-Suomen käräjäoikeus totesi, ettei uhrin allekirjoituksella tai suostumuksella voi vapautua rikosoikeudellisesta vastuusta teossa, joka loukkaa vakavasti uhrinsa vapautta, terveyttä tai henkeä.

Oikeus tuomitsi 58-vuotiaan Ari Juhani Joen neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen ja määräsi hänet pidettäväksi vangittuna. Oikeus luki hänen syykseen törkeän vapaudenriiston, törkeän pahoinpitelyn, törkeän pahoinpitelyn yrityksen, pahoinpitelyn ja lievän ampuma-aserikoksen.

Ensimmäiselle uhrilleen tuomittu joutuu maksamaan 18 000 euroa kärsimyskorvauksia ja reilut 5 000 euroa muita kuluja.

Toiselle uhrilleen tuomittu joutuu korvaamaan 7 000 euroa kärsimyskorvauksia ja noin 4 000 euroa muita kuluja.

Lue myös:

    Uusimmat